r
Nosalty Logó

Rakott tészta Anyóca módra

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Rakott tészta Anyóca módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1577 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 9459 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 146 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.9 g

Zsír

  • Összesen
    78.4 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2886.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    680 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    965 mg
  • Nátrium
    884 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    154.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    656.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    581 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    167 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    154 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    502 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    388 micro
  • α-karotin
    173 micro
  • β-karotin
    2136 micro
  • β-crypt
    174 micro
  • Likopin
    9003 micro
  • Lut-zea
    1642 micro
Összesen 1577 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    389.6 g

Zsír

  • Összesen
    470.4 g
  • Telített zsírsav
    199 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    155 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    1550 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17317.3 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    889 mg
  • Kálcium
    4078 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    1140 mg
  • Foszfor
    5791 mg
  • Nátrium
    5301 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    928.8 g
  • Cukor
    123 mg
  • Élelmi rost
    75 mg

VÍZ

  • Összesen
    3939.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3488 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    1004 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    921 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    119 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3010 micro
  • Kolin:
    830 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2327 micro
  • α-karotin
    1041 micro
  • β-karotin
    12819 micro
  • β-crypt
    1045 micro
  • Likopin
    54021 micro
  • Lut-zea
    9850 micro
Összesen 9459 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    268.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    838 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 146 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Lábasba tessszük a 4 ek olajat, a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát, 3 csipet sót és fedő alatt üvegesre pároljuk. Ebből jó sűrű szaftalap lesz.
  2. Rá jön a felcsíkozott bacon, megfuttatjuk ezzel is, arra a pirospaprika,elkeverjük vele, végül a friss, darált csirkecomb, ezzel is elkeverjük.
  3. Hozzáadjuk felkockázott paprikát és a szintén kockákra vágott, hámozott paradicsomot, a finomra vágott petrezselyem- és zellerzöldet, a szeletelt gombát, az oregánót, bazsalikomot és kakukkfüvet. Megszórjuk ízlés szerint sóval, őrölt borssal és vegetával.
  4. Hozzáöntünk 3 dl vizet, elkeverjük, takarékon, fedő alatt 60 percig főzzük. Néha ránézünk, megkeverjük, utánakóstolunk, ha kell, ízesítjük.
  5. Felteszünk vizet forrni olajjal, sóval, kifőzzük benne a spagettit. Nem szabad teljesen, csak roppanósra, 6-7 perc alatt.
  6. Tepsibe tesszük a kész húsos szószt, rá a spagettit, arra a tejfelt, hogy befedje mindenütt. Jó sok reszelt sajttal megszórjuk.
  7. Előmelegített sütőbe téve addig sütjük, amíg a tetején a sajt pirulni kezd (15 perc). Forrón tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 45 alkalommal
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 19748
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 16.

Ajánló

Belevaló zöldségeket lehet variálni: kukorica, zöldbab, zöldborsó, cukkini, virsli, Füstli, vörös kidney bab, zöld hüvelyű zöldbab stb. Lehet friss fűszert is használni, egy kicsi ebben is van, de erőteljesebb a szárított, és ahhoz jobban hozzájutok télen is. A barátainknak egyszer vendégségi ebédként szolgáltam fel, vörösbort ittak hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott tészta Anyóca módra
Éva-Anyóca 350 recept

Ezzel az étellel mindig le tudom venni a családot a lábáról, ráadásul a fiam nagy kedvence, lányzóm is szereti, mert sok zöldséggel együtt eszik csirkét és spagettit. Nekem is kedvencem, minden összetevője külön is finom, együtt meg még jobb és laktató. Végül is bolognait már ettek, milánóit is, én csak összeraktam anno, és megfejeltem a tejfellel és a sajttal. Ez az étel már ötödik éve a repertoár része, az a jó, hogy változtatható a belevaló zöldség: lehet benne cukkini, zsenge. Lehet kukorica, zöldborsó, zöldbab. Persze, ki mit és hogy szeretne. Én mindig két tepsivel készítek, ugyanis az egyik elfogy ebédre. Általában, ha bejön a tervem, akkor két napi ebédünket oldja meg. Ez az anyagmennyiség ugyanis két tepsi, két ebéd!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?