Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott tészta Anyóca módra

Rakott tészta Anyóca módra
Rakott tészta Anyóca módra
105 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezzel az étellel mindig le tudom venni a családot a lábáról, ráadásul a fiam nagy kedvence, lányzóm is szereti, mert sok zöldséggel együtt eszik csirkét és spagettit. Nekem is kedvencem, minden összetevője külön is finom, együtt meg még jobb és laktató. Végül is bolognait már ettek, milánóit is, én csak összeraktam anno, és megfejeltem a tejfellel és a sajttal. Ez az étel már ötödik éve a repertoár része, az a jó, hogy változtatható a belevaló zöldség: lehet benne cukkini, zsenge. Lehet kukorica, zöldborsó, zöldbab. Persze, ki mit és hogy szeretne.
Én mindig két tepsivel készítek, ugyanis az egyik elfogy ebédre. Általában, ha bejön a tervem, akkor két napi ebédünket oldja meg. Ez az anyagmennyiség ugyanis két tepsi, két ebéd!

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Belevaló zöldségeket lehet variálni: kukorica, zöldbab, zöldborsó, cukkini, virsli, Füstli, vörös kidney bab, zöld hüvelyű zöldbab stb.
Lehet friss fűszert is használni, egy kicsi ebben is van, de erőteljesebb a szárított, és ahhoz jobban hozzájutok télen is.
A barátainknak egyszer vendégségi ebédként szolgáltam fel, vörösbort ittak hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Lábasba tessszük a 4 ek olajat, a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát, 3 csipet sót és fedő alatt üvegesre pároljuk. Ebből jó sűrű szaftalap lesz.
  2. Rá jön a felcsíkozott bacon, megfuttatjuk ezzel is, arra a pirospaprika,elkeverjük vele, végül a friss, darált csirkecomb, ezzel is elkeverjük.
  3. Hozzáadjuk felkockázott paprikát és a szintén kockákra vágott, hámozott paradicsomot, a finomra vágott petrezselyem- és zellerzöldet, a szeletelt gombát, az oregánót, bazsalikomot és kakukkfüvet. Megszórjuk ízlés szerint sóval, őrölt borssal és vegetával.
  4. Hozzáöntünk 3 dl vizet, elkeverjük, takarékon, fedő alatt 60 percig főzzük. Néha ránézünk, megkeverjük, utánakóstolunk, ha kell, ízesítjük.
  5. Felteszünk vizet forrni olajjal, sóval, kifőzzük benne a spagettit. Nem szabad teljesen, csak roppanósra, 6-7 perc alatt.
  6. Tepsibe tesszük a kész húsos szószt, rá a spagettit, arra a tejfelt, hogy befedje mindenütt. Jó sok reszelt sajttal megszórjuk.
  7. Előmelegített sütőbe téve addig sütjük, amíg a tetején a sajt pirulni kezd (15 perc). Forrón tálaljuk.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 45 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 087
elküldve: 0
receptkönyvben: 226
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

csirkehúsos-zöldséges rakott spagetti, rakott bolognai csirkehússal és zöldségekkel, sajtos-tejfeles lepel alatt rakott tészta, felturbózott rakott tészta, mindent bele rakott tészta, jóllakató rakott tészta

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2010-10-16 21:12

Nagyon örülök neki, és bocsi, hogy ilyen sokára tudtam válaszolni, de annak örülök, hogy sikerült feltalálni magad, és nem is kellettem hozzá, igazán.Éva-Anyóca

pjudith
pjudith Sat, 2010-10-16 18:17

Kedves Éva Anyóca!
Mire válaszoltál, megfőztem, de nem baj, mert nagyon finom lett. Mindenkinek ízlett. Vizet nem tettem bele, mert rengeteg leve lett a szósznak, lehet azért mert a konzerv gomba helyett rendes gombát tettem bele jó sokat, és levet eresztett az is. Köszönöm a receptet, többször is megfogom főzni!!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2010-10-15 19:57

pjudith!Bocs,hogy most írok, de mostanra érkeztem ide,eddig reggel fél hattól meg se álltam.Bocsika.Igen,főleg, ha nagyon sok, vagy sűrű a hozzávaló.Szóval igen.Lehet elkéstem a válasszal, de próbáld meg úgy, hogy a paradicsomlével adod a vizet, és minden mást is, és akkor sikerül,ugyanis, a paradicsom savassága elmegy, főzés során, a víz összefog mindent párolni-főzni, és közben el is párolog.Hogy ne a paradicsom tegye, ezért is tettem bele.Remélem azért annyira nem késtem el.Sikerült?,Éva-Anyóca

pjudith
pjudith Fri, 2010-10-15 10:26

Kedves Éva Anyóca!
A paradicsom levet a vízzel együtt tesszük bele? Ma szeretném elkészíteni, remélem ízleni fog a családnak.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2010-09-16 20:05

Kedves Gargoyle!!
Na ná!!!!!!De a muszáj nagy úr!!Aztán meg fincsi is, és jól is laktat, én egy tányér után nem tudok többet enni, a fiam, az a negyediknél áll meg, mármint a negyedik után!!!A lány is kétszer szed, nem sokat, de kétszer.Apjuk is bevállalós, muszáj, no enni kell, a készítése meg már a kezemben van nagyon!!Kenem-vágom.Ahogy írtam, lehet benne paradicsom, zöldpaprika, cukkini, amit jónak látsz, szeretsz.Üt, de legalább, nem olyan, mint a rizskoch, ami után egy órával a fiam újra ebédelt!Vagy a sajtos tejfeles tészta.Hiába a gulyás leves előtte kenyérrel..á , az nem elég.Szép napot holnapra!Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2010-09-16 20:01

Kedves taksi!
Vendégvárós ebédnek is tökéletes, ahogy írtad, de ha nem akarok állandóan, vagy nem tudok ott sütkérezni a sütő mellett minden nap, muszáj ilyen durr-bele-bumm ételeket is kitalálni, amiben van minden,akár még zöldpaprika és paradicsom is, mert azt kifelejtettem az adhatók listájából, és had szóljon.Kamasz gyerekek mellett, meg ahol a párom fizikai munkát végez, muszáj enniük.Köszi szépen,jó próbát!Szép napot Nektek holnapra is!!Éva-Anyóca

taksi
Mártika és Feri / taksi Thu, 2010-09-16 14:35

Kedves Éva Anyóca!

Ez igen, szeretem a rakott ételeket enni és elkészíteni is.
Nagy családi tésztás ebédre elkészítem.
További jó sütés-főzést, kíván:
Mártika és Feri

bokine
bokine / bokine Thu, 2010-09-16 14:26

Kedves Éva! Köszi a receptet, kipróbálom. Nálunk a család nagyon tésztás, így örülök az új variációnak. Üdv:Bokros Erika

1578
napraforgó olaj 4 ek
vöröshagyma 3 nagy fej
fokhagyma 6 gerezd
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 4 ek
csirkecomb 1 kg
tv paprika 8 db
paradicsom 8 db
bacon 200 g
petrezselyem 1 csokor
zellerlevél 4 db
oregánó 3 teáskanál
bazsalikom 3 tk
kakukkfű 2 teáskanál
ételízesítő 0 ízlés szerint
paradicsomlé 370 ml
víz 3 dl
gombakonzerv 20 dkg
spagetti tészta 1 kg
tejföl 750 g
trappista sajt 40 dkg