Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Padlizsános sült spagettitorta

Padlizsános sült spagettitorta
Padlizsános sült spagettitorta
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy vega könyvben kutattam padlizsános receptek után, mert épp volt itthon két felhasználásra váró darab. Ezt választottam, pici módosítással elkészítettem a magam verzióját és nagyon finom tésztaétel lett! Megmaradt néhány szelet padlizsán. Azokat díszítéshez használtam fel, de egy finom joghurtos padlizsánra is futja belőlük... Ha azt szeretnénk, hogy igazán szépen szelhető tortaszerű legyen, várjunk fél napot (de legalább kihűlésig) a fogyasztásával, mert addigra gyönyörűen összeáll.

hozzávalók / 4 adag

A padlizsán és a spagetti előkészítéséhez

A paradicsomos szószhoz

A besamelmártáshoz

ajánlat

Egyszerűen tejföllel is nagyon finom, de bazsalikomos paradicsomos szósz/ ketchup egyaránt illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padizsánokat felszeleteljük és besózzuk, majd szűrőben állni hagyjuk legalább fél órát.
  2. Közben a tésztát kifőzzük, bő vízben, 1 tk olaj hozzáadásával.
  3. Míg fő a tészta, elkészítünk egy paradicsomos szószt: a 2 paradicsomot forró vízbe mártjuk, és lehúzzuk a héját, majd kisebb cikkekre vágjuk és egy lábasban "összerottyantjuk". Hozzáadjuk a paradicsompürét, 2 gerezd fokhagymát áttörve vagy lereszelve, és só, bors, bazsalikom, némi cukor segítségével (ízlés szerint) fűszerezzük.
  4. Beleforgatjuk a paradicsomszószba a leszűrt tésztát.
  5. Egy hőálló tálat kivajazunk és a jól lecsepegtetett padlizsánszeletek felét alulra fektetjük, lehetőleg minél szorosabban.
  6. Erre halmozzuk a paradicsomszószos tészta felét, rá a maradék padlizsánszeleteket, és utána megint a tésztát.
  7. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
  8. A vajból, lisztből és tejből besamel mártást készítünk. Fűszerezzük sóval és borssal, és egy felvert tojást elkeverünk benne, amikor már levettük a tűzről. Ezt a mártást a felső tésztaréteg tetejére borítjuk.
  9. Sütőbe tesszük és addig sütjük, míg a besamel megszilárdul rajta és egy kissé megpirul.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 19 285
elküldve: 3
receptkönyvben: 368
elkészítve: 8/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Andicska

Mióta szakács: 2009.05.22.
18 recept

receptjellemzők

nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

padlizsános rakott spagetti, rakott spagetti padlizsánnal

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dhoora
dhoora Sat, 2009-09-26 21:47

Szia!
Nagyon-nagyon finom lett :)))) (annyit változtattam, hogy dupla adag besamel mártással készítettem) Köszi a receptet :)

456
padlizsán 2 db
0 ízlés szerint
spagetti tészta 250 g
napraforgó olaj 1 teáskanál
vaj 1 ek
sűrített paradicsom 2 dkg
paradicsom 2 nagy db
bazsalikom 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukor 1 csipet
fokhagyma 2 gerezd
finomliszt 2.5 dkg
tej 2.5 dl
vaj 2.5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tojás 1 db