Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Muszaka édeskrumplival

Muszaka édeskrumplival
Muszaka édeskrumplival
105 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azt javaslom ennek az ételnek csak akkor kezdjetek neki, ha van 1,5-2 szabad órátok. Viszont amilyen sokáig tart, annyira megéri, mert nagyon finom lesz a végeredmény :)

hozzávalók / 6 adag

Zöldségek

Paradicsomos-húsos ragu

Besamel

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Zöldségek

  1. Meghámozzuk a zöldségeket, majd a krumplit fél centis, a padlizsánt 1 centi vastag szeletekre vágjuk, ezután olajjal kikent tepsire sorakoztatjuk őket, és 180 fokon sütjük, amíg meg nem puhulnak és egy kis színt nem kapnak.
  2. Ezalatt elkészítjük a paradicsomos-húsos ragut és a besamel mártást.

Paradicsomos-húsos ragu

  1. A raguhoz olívaolajon pároljuk meg a hagymát, majd hozzáadjuk a darált húst. Amikor a hús kifehéredett, fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel és egy kis fahéjjal, és hozzáadjuk a vörösbort.
  2. Miután elfőtt a hús alól a lé, hozzáadunk egy pici barna cukorral elkevert paradicsomlét (de sűrített paradicsom is jó), és még kb. 5 percig főzzük.

Besamel

  1. A besamel mártáshoz egy kisebb edényben felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a lisztet és egy kis tejet, simára keverjük, majd hozzáadjuk a maradék tejet is. Sóval és szerecsendióval ízesítjük.

Tetejére

  1. Miután elkészültünk mindennel és a zöldségek is megsültek, jöhet a rétegezés: krumpli, pici só, húsos ragu fele, besamel, padlizsán egyik fele, só, ragu másik fele, besamel, padlizsán másik fele, só, besamel, reszelt sajt.
  2. 200 fokos sütőben sütjük, amíg a sajt meg nem pirul a tetején.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 519
elküldve: 1
receptkönyvben: 48
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Nagymama receptjei

Mióta szakács: 2014.01.16.
161 recept

receptjellemzők

konyha: görög
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

édesburgonyás muszaka, moussaka

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

587
édesburgonya 3 db
padlizsán 3 db
napraforgó olaj 2 ek
olívaolaj 2 ek
vöröshagyma 1 db
darált sertéshús 50 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
fahéj 0 ízlés szerint
vörösbor 150 ml
barna cukor 1 ek
paradicsomlé 3 dl
vaj 5 dkg
finomliszt 2 evőkanál
tej 5 dl
0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
sajt 20 dkg