r
Nosalty Logó

Muszaka

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Muszaka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A muszakához

A mártáshoz

Összesen 765 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A muszakához

A mártáshoz

Összesen 3062 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A muszakához

A mártáshoz

Összesen 96 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44 g

Zsír

  • Összesen
    43.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1196.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    377 mg
  • Nátrium
    520 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    460.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    499 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    11708 micro
  • Lut-zea
    266 micro
Összesen 765 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    176.1 g

Zsír

  • Összesen
    175.5 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    696 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4787.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    673 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    375 mg
  • Foszfor
    1507 mg
  • Nátrium
    2082 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    193.7 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1840.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    812 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    225 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    327 micro
  • Kolin:
    621 mg
  • Retinol - A vitamin:
    636 micro
  • α-karotin
    219 micro
  • β-karotin
    1997 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    46831 micro
  • Lut-zea
    1064 micro
Összesen 3062 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1462 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 96 Kcal

Hozzávalók

A muszakához

A mártáshoz

Elkészítés

A muszakához

  1. A padlizsánokat 1 cm-es szeletekre vágjuk, és sütőben megsütjük.
  2. A krumplit hasonló vastagságúra vágjuk, majd megfőzzük.
  3. Az apróra szeletelt hagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a húst - pirítjuk-, közben a sót, borsot, oregánót, fahéjat, szegfűszeget, babérlevelet, zúzott fokhagymát is belerakjuk.
  4. Mikor kezd átsülni a hús, hozzáadjuk a felaprított paradicsomot, paprikát, paradicsompürét, és zsírjára sütjük.
  5. Mártás elkészítése:
  6. Egy edényben megolvasztjuk a vajat, rászórjuk a lisztet, összekeverjük, majd fokozatosan hozzáöntjük a tejet, míg eléri a megfelelő sűrűséget, és beleütünk 1 tojást. Levesszük a tűzről, ízesítjük sóval, szerecsendíóval, és hozzáadjuk a reszelt füstölt sajtot.
  7. Rétegezés:
  8. Egy kiolajozott tepsi alját kirakjuk a padlizsánszeletekkel, ráhalmozzuk a húst, erre jön a burgonya, végül az egészet leöntjük a mártásunkkal.
  9. Előmelegített sütőben közepes lángon kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 91
  • Össznézettség: 248999
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 22.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Én csirkehúst használtam, de eredetileg -ha jól tudom- bárányból készül.

Hozzászólások

Serci

nem lehet belekötni,max annyi hogy én a krumplit szeletenként olajban megsütöm,darált marhahússal csinálom,és rakok bele egy kis római köményt szegf?szeg helyett.Ja és én a krumplit teszem alulra,rá a padlizsánt,arra húst és a besamellt.

Törölt felhasználó

szerintem is jo a recept, de en is a krumplit es a padlizsant is elotte olajban sutom ki es az aljara rakom a krumplit, az erosebb mint a padlizsan. majd 3. retegnek a hus es a tetejere a besamel. kiprobalnam ugy is ahogy te irtad ha megirnad mennyi ideig kell sutni? es kell e alaja olaj,... nem e szarad ki? nagyon szeressuk a muszakat, csak az a baj vele h sok idot vesz igenybe (mindent kulon megsutni majd meg varni h egybesuljenek)

Törölt felhasználó

köszi! Persze , variálhatod a rétegeket, az íze gondolom úgy is ugyanolyan lesz...Az utolsó sorban van , hogy kb. 25 percig kell sütni...vagyis míg aranybarna nem lesz... és végül : én nem tennék alá még olajat, a mártás elegend? ahhoz, hogy ne legyen száraz...Üdv.!

Berni987

ne haragudj, de a padlizsánt hány percig kell sütni, milyen fokozaton?

szoszibaba

darált pulykahússal is isteni! a görögök is megirigyelnék :)

Törölt felhasználó

Csináltam már muszakát,majdnem hasonlóképpen mint ez a recept.Amit én készítettem ,annak elég nagy sikere volt.

Törölt felhasználó

Szia.én már megcsináltam ezt és nagyon nagy sikere volt ,nem egy hétköznapi az izvilága de mi nagyon birjuk a pikáns izeket,ajánlom mindenkinek aki szereti a különleges izeket.üdv meli

Törölt felhasználó

most készült el:))

Törölt felhasználó

Elkészítettem és nagyon jól sikerült. Nem gondoltam volna, hogy ennyire nagy sikere lesz. Nem változtattam semmit a recepten, így jó, ahogy van. Gratulálok!

Törölt felhasználó

Köszönöm szépen :-)!

Törölt felhasználó

Köszönöm szépen, nagyon finom lett! Azért legközelebb biztosan nem hétköznap készítem, mert az el?készítés többször 40 perc volt, a mosogatást meg nem is említem, hegyekben álltak az edények. De megérte! :-)

Borsó630

Még nem készítettem de idei nyaralásom alatt volt szerencsém megkóstolni és isteni volt.Kicsit idegenkedtem t?le ,viszont örülök,hogy megízleltem. Hamarosan elkészítem én is:) Remélem jól fog sikerülni:P

Törölt felhasználó

;NE HARAGUDJATOK, DE EZT ÉN IS CSINÁLTAM MÁR, ÉS KELL A HÚSHOZ EGY KIS BOR IS. AZZAL KELL ÖSSZEF?ZNI.

Törölt felhasználó

EGYÉBKÉNT AZ EREDETI RECEPT AZ MARHAHÚSSAL KÉSZÜL.

zsofa22

Tegnap elkészítettem és nagyon nagyon finom lett!! Köszönöm a receptet :)

Szabó Antalné

Hát...ezt a megoldást még nem hallottam.Babérlevél?fahéj?kicsit fura.Én a padlizsán szeleteket olajban szoktam el?sütni és ugy összerakni a darált hussal ,és krumplit nem teszek bele.Telfölben elkevert sajttal,tojássárgájával összekeverve szoktam a tetejét leönteni.Ezt meghintem zsemlemorzsával és még vékony füstölt szalonna szelet teszek rá ugy mint a rácsos tésztára a rácsokat.Isteni finom ízt kölcsönöz neki a fínom füstölt szalonna.

macskamelinka

Ez is jó recept,csak semmi köze a moussaka-hoz!:)

Törölt felhasználó

Kedves Szabó Antalné ez is biztos nagyon finom lehet,de ez az étel amit ön leírt nem muszaka ! Tisztelettel

vizilily

Amikor Görögországban vagyunk, mindig eszem muszakát. Nagyon szeretem. Már másodszor készítettem el ezt a receptet, és most szinte olyan lett, mint az igazi. Köszönöm :)

Hozzávalók

A muszakához

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?