r
Nosalty Logó

Hagymaleves ötféle hagymából 2.

Keca
Hagymaleves ötféle hagymából 2.
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

436
Kalória
15.9g
Fehérje
51g
Szénhidrát
19.9g
Zsír
254.8g
Víz
47.9g
Koleszterin
6.2g
Élelmi rost
10.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 436 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1743 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 96 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    938.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    51 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    254.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    158 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    681 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1224 micro
Összesen 436 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.7 g

Zsír

  • Összesen
    79.8 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3753.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    1225 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    240 mg
  • Foszfor
    991 mg
  • Nátrium
    1192 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    204.1 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    1019.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    762 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    165 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    631 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    441 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    534 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    2725 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4897 micro
Összesen 1743 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    149 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    267 micro
Összesen 96 kcal

Elkészítés

  1. Kisebb szeletekre, darabokra vágjuk a hagymákat, a fokhagymát apróra.
  2. A vajon megpároljuk sorrendben a hagymákat: vöröshagyma, lilahagyma, póréhagyma és újhagyma, majd a legvégén a fokhagyma.
  3. Hozzáadjuk az apró darabokra vágott sajtokat, egyszer összeforgatjuk.
  4. Sózzuk, borsozzuk az ételt, igény esetén pótoljuk az elpárolgott folyadékot húslével, puhára főzzük a hagymákat. Egy csipet cukrot teszünk hozzá.
  5. Amikor már majdnem teljesen megpuhultak a hagymák, megszórjuk liszttel, elkeverjük, 1-2 percig pirítjuk, majd felhúzzuk a tejszínnel.
  6. Robotgép segítségével pürésítjük a levest, miután levettük a tűzről.
  7. Amikor krémes állagúvá vált a leves, visszarakjuk a tűzre, hozzáadjuk a húslevest - annyit, hogy szép, krémes levest kapjunk - , de vigyázzunk, mert a forralás közben még sűrűsödni fog!
  8. Ízlés szerint erőspaprikával ízesítjük, összeforraljuk.
  9. Pirított kenyérkockával, forrón tálaljuk!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 25 p

A húsvétról maradt itthon 3 féle hagyma, kicsit utóvásároltam, és ez lett belőle! 

További receptek

Kapros zöldbableves

A zöldbableves egy ízletes és tápláló étel, amely tökéletes választás lehet akár főétel gyanánt is. Friss zöldbab, zöldségek és fűszerek harmonikus kombinációja, mely nemcsak a ...

Gerzsenyi Flóra

Vegán krumplileves

Senkinek nem kell lemondania a magyaros ízekről: még azoknak sem, akik vegán étrend szerint étkeznek. Ebben a burgonyalevesben egy szemernyi állati eredetű alapanyag sincs, mégis hozza azt a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...