Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymaleves ötféle hagymából 2.

Hagymaleves ötféle hagymából 2.
Hagymaleves ötféle hagymából 2.
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A húsvétról maradt itthon 3 féle hagyma, kicsit utóvásároltam, és ez lett belőle! 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Egy könnyű fehérbort ajánlok mellé: pl.: Mátra Hill Chardonnay 
Jó étvágyat! 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kisebb szeletekre, darabokra vágjuk a hagymákat, a fokhagymát apróra.
  2. A vajon megpároljuk sorrendben a hagymákat: vöröshagyma, lilahagyma, póréhagyma és újhagyma, majd a legvégén a fokhagyma.
  3. Hozzáadjuk az apró darabokra vágott sajtokat, egyszer összeforgatjuk.
  4. Sózzuk, borsozzuk az ételt, igény esetén pótoljuk az elpárolgott folyadékot húslével, puhára főzzük a hagymákat. Egy csipet cukrot teszünk hozzá.
  5. Amikor már majdnem teljesen megpuhultak a hagymák, megszórjuk liszttel, elkeverjük, 1-2 percig pirítjuk, majd felhúzzuk a tejszínnel.
  6. Robotgép segítségével pürésítjük a levest, miután levettük a tűzről.
  7. Amikor krémes állagúvá vált a leves, visszarakjuk a tűzre, hozzáadjuk a húslevest - annyit, hogy szép, krémes levest kapjunk - , de vigyázzunk, mert a forralás közben még sűrűsödni fog!
  8. Ízlés szerint erőspaprikával ízesítjük, összeforraljuk.
  9. Pirított kenyérkockával, forrón tálaljuk!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 476
elküldve: 0
receptkönyvben: 107
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Keca

Mióta szakács: 2009.10.11.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

receptkategóriák

egyéb elnevezések

5 hagyma krémlevese, öthagyma-krémleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

434
vöröshagyma 3 közepes fej
lila hagyma 2 közepes fej
póréhagyma 1 db
újhagyma 5 közepes db
fokhagyma 2 közepes fej
füstölt sajt 5 dkg
trappista sajt 5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
hegyes erős paprika 1 közepes db
csirke alaplé 0.7 dl
főzőtejszín 2 dl
kenyér 2 szelet
vaj 2 ek
finomliszt 5 dkg
cukor 1 csipet