Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Makói hagymaleves

Makói hagymaleves
Makói hagymaleves
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ne mindig csak a francia hagymaleves!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Leves. Másnap még jobb!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Negyed karikákra vágjuk a hagymát.
  2. A fazékban megforrósítjuk az olajat (ha nem elég forró az olaj a leves zavaros lesz!).
  3. Hozzáadjuk a hagymát, pár percig pirítjuk, majd felöntjük a borral.
  4. Teatojásban vagy fűszerkosárban adjuk a hagymához a borsszemeket és 2 gerezd fokhagymát.
  5. 10 perc párolás után 1 l vizet és 2 erőleveskockát adunk hozzá.
  6. Újabb 10 perc forralás után fokhagymával bedörzsölt, pirított kiflikarikára tálaljuk és bőven hintjük snidlinggel.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 52 042
elküldve: 4
receptkönyvben: 408
elkészítve: 8/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

hagymaleves, hagymaleves makói módra

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

terolandinho
terolandinho Mon, 2012-02-20 20:01

Lelkesedéssel álltam neki a recept alapján főzni, de nekem sajnos csalódás lett a vége. Mindent a recept alapján csináltam, de a vége egy olajos, bortól savanyú hagymeleves lett.
Véleményem szerint az olaj és a bor is túl nagy arányban van így, ezek csökkentésével lehet már belőle finom, pikáns leves.

sütyike
sütyike Sat, 2010-05-01 06:50

Akkor ma elkészítem és majd szólok, hogy milyen lett. Köszönöm

sütyike
sütyike Fri, 2010-04-30 18:28

Kedves Ildikó! Bocsáss meg, de nekem kicsit soknak tűnik a fél liter bor, nem lehet, hogy elírás? Nem akadékoskodni akarok, csak még sosem készítettem hagyma levest és nem merek belevágni míg nem vagyok biztos a dolgomban... Köszönöm

Eszter

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikó / Harmathy Ildikó Fri, 2010-04-30 18:51

Nem lesz sok a fél liter bor Sütyike! (ez a neved nekem kedvesebb és egyénibb, mint az Eszter, ezért szólítalak így, remélem nem bánod)
Bátran állj neki, isteni ez a leves! A bor ereje kiforr, mire tálalsz.
Üdv: Ildikó

379
vöröshagyma 4 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
bors 20 szem
fehérbor 5 dl
leveskocka 2 db
napraforgó olaj 1 dl
kifli 1 db
snidling 0 ízlés szerint