r
Nosalty Logó

Makói hagymaleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Makói hagymaleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 379 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1511 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 148 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    980.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    837 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    187 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 379 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    91.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3921.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    3346 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    748.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 1511 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    383 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    327 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 148 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Negyed karikákra vágjuk a hagymát.
  2. A fazékban megforrósítjuk az olajat (ha nem elég forró az olaj a leves zavaros lesz!).
  3. Hozzáadjuk a hagymát, pár percig pirítjuk, majd felöntjük a borral.
  4. Teatojásban vagy fűszerkosárban adjuk a hagymához a borsszemeket és 2 gerezd fokhagymát.
  5. 10 perc párolás után 1 l vizet és 2 erőleveskockát adunk hozzá.
  6. Újabb 10 perc forralás után fokhagymával bedörzsölt, pirított kiflikarikára tálaljuk és bőven hintjük snidlinggel.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 47
  • Össznézettség: 55138
  • Feltöltés dátuma: 2008. október 26.

Ajánló

Leves. Másnap még jobb!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Makói hagymaleves
Harmathy Ildikó 313 recept

Ne mindig csak a francia hagymaleves!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kedves Ildikó! Bocsáss meg, de nekem kicsit soknak t?nik a fél liter bor, nem lehet, hogy elírás? Nem akadékoskodni akarok, csak még sosem készítettem hagyma levest és nem merek belevágni míg nem vagyok biztos a dolgomban... Köszönöm Eszter

Harmathy Ildikó

Nem lesz sok a fél liter bor Sütyike! (ez a neved nekem kedvesebb és egyénibb, mint az Eszter, ezért szólítalak így, remélem nem bánod) Bátran állj neki, isteni ez a leves! A bor ereje kiforr, mire tálalsz. Üdv: Ildikó

Törölt felhasználó

Akkor ma elkészítem és majd szólok, hogy milyen lett. Köszönöm

Törölt felhasználó

Lelkesedéssel álltam neki a recept alapján f?zni, de nekem sajnos csalódás lett a vége. Mindent a recept alapján csináltam, de a vége egy olajos, bortól savanyú hagymeleves lett. Véleményem szerint az olaj és a bor is túl nagy arányban van így, ezek csökkentésével lehet már bel?le finom, pikáns leves.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

A legnépszerűbb magyar sütik

Zserbó, flódni, krémes - ki ne szeretné a három közül legalább az egyiket? A Konyhafőnök mai adásában a csapatoknak közülük kellett választani!