Nosalty Logó

Hagymaleves Mexxi konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Hagymaleves Mexxi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 185 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 746 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 21 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2538.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    2408 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    147.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 185 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10154.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    240 mg
  • Nátrium
    9632 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    589.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    227 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    445 micro
Összesen 746 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    6 mg
  • Nátrium
    253 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 21 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát és a lilahagymát félbevágjuk és vékonyan felszeleteljük csíkokra. A fokhagymát késsel nagyon apróra vágjuk. A póré vagy újhagymát felkarikázzuk. (Ha szeretnénk, hogy jó sok hagymával találkozzunk, miközben fogyasztjuk, összesen 4 fej hagymát mindenképp ajánlok.)
  2. Olajon elkezdjük megpárolni a vöröshagymát és a lilahagymát, majd amikor már szinte készen van, belerakjuk a fokhagymát és a póréhagymát. 1-2 percig tovább pároljuk.
  3. Rizsliszttel megszórjuk, és pár percig mintha rántást készítenénk, pirítjuk.
  4. Felöntjük az alaplével, ízlés szerint fűszerezzük.
  5. Fedő alatt kis lángon 10-15 percig főzzük, hogy az ízek összeérjenek.
  6. Fokhagymás vagy sajtos pirítóssal (akár gluténmentes kenyérből) tálaljuk.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4769
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 17.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Régebben egy recept alapján készítettem francia hagymalevest. Másodszor már nem találtam meg azt a receptet, így improvizáltam. Sokszor készítem. Már nem nézek arányokat, mert a hagymák akármilyen arányban vannak benne, a végeredmény mindig finom! :) Persze a fokhagyma azért nem árt, ha háttérbe szorul egy kicsit :)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nálunk krémesen készül, vagyis vajban megfuttatva, s paszírozva. Ez inkább hagymatokányhoz hasonlít.

Törölt felhasználó

Sancho, ez direkt nincs passzírozva, hiszen nem krémleves. Lehet, hogy nem látszik a képen, de leves állaga van :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek