Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojásos medvehagyma leves

Tojásos medvehagyma leves
Tojásos medvehagyma leves
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy barátnőmtől kaptam ezt az egyszerű receptet, és már másnap el is készítettem. Nagyon-nagyon finom, ezért minden medvehagyma-rajongónak szeretettel ajánlom!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Friss és fagyasztott medvehagymából is elkészíthetjük. Tálaláskor szárított zsemlekockákkal gazdagíthatjuk. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A medvehagymát alaposan átmossuk, lecsepegtetjük, majd vékony csíkokra vágjuk.
  2. A vajat felolvasztjuk, rádobjuk a medvehagymát, és néhány perc alatt kevergetve megfonnyasztjuk. 
  3. Felöntjük húsleves alaplével, és késhegynyi őrölt fehér borssal fűszerezzük. Felforraljuk.
  4. Amíg felforr, a tojást egy villával elkeverjük, és hozzákeverjük a tejfölt. A forró levest takarékra tesszük, beleöntjük a tejfölös-tojásos keveréket, és pár perc alatt készre főzzük. 


 

  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 692
elküldve: 3
receptkönyvben: 84
elkészítve: 6/8
Facebookon megjelent: -

szakács

iceflower

Mióta szakács: 2010.05.21.
93 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

medvehagyma leves tejföllel és tojással, tejfölös medvehagyma leves, medvehagyma leves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Emea
Emea Tue, 2016-02-16 09:36

Én is dupla adagot készítettem, nagyon finom volt! :)

160
medvehagyma 1 csokor
vaj 3 dkg
szárnyas alaplé 1 l
fehér bors 1 késhegynyi
tojás 1 db
tejföl 1 dl