Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyros tál Mimóza-Mimikétől

Gyros tál Mimóza-Mimikétől
Gyros tál Mimóza-Mimikétől
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

:) Hát igen... Gyros tál. Sokszor megkísértett minket nyáron ez a "zugevős" étel. Mit ne mondjak, a kedvencünk, és nem csak a nyáron kapható friss zöldségek végett. Egyszerűen kiegyeztünk azon, hogy ez az étel mindig finomabb, mint ahogy kinéz, és tényleg. Minden héten tartottunk a szezonban Gyros napot, nem tudtuk megunni, bár igaz sokszor a nagybátyját hívtuk meg helyette ebédre (Gyros kifliben), akit persze ugyanúgy szeretünk. :)

Két indokot szeretnék felhozni arra, hogy miért mi magunk csináljuk meg otthon ezt az ételt. Figyelem, tapasztalat!

Először is eleve mindenből annyit rak rá az ember a maga táljára, amennyit akar, saját szája íze szerint és később is ehet még belőle (...mert meg fogja kívánni úgyis mindenki biztosan még egyszer a nap folyamán).

Másodszor, megkérlek Titeket, csukjátok be a szemeteket, és képzeljétek el a következő szituációt, ami csak otthon kivitelezhető: Az ember leül a tányérja elé, és a Jó étvágyat után megbosszuljuk az ételen az éhségünket. Hang már nincs, kóla bekészítve, csak az evés hangja és gyorsasága az, ami a Gyros ízére utalhat. Majd mikor már mindenki nyakig tartárral van leöntve, s miközben rájövünk, felesleges most, majd a végén megtörölközünk, kiül egy kajla vigyor a szánkra, s végre hátradőlhetünk, gondolva, hogy "huh, na ez jó volt"..  :)

Jó étvágyat!

hozzávalók / 4 adag

Hozzávalók a húshoz

Hozzávalók a gyros tálhoz

Hozzávalók a tartármártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

Hozzávalók a húshoz:

  1. A disznócombot felkockázzuk, majd teflon serpenyőben, forró olajon hirtelen fehéredésig sütjük. Mikor kifehéredett sózzuk, hozzáadjuk a paprikaport és a fahéjat, majd felengedjük vízzel, és másfél órán át takarék lángon fedő alatt pároljuk. Ha kell, olykor-olykor pótoljuk a vizet.
  2. Ha megpuhult a hús, vegyük nagy lángra a tűzhelyet, várjuk meg, míg elpárolog a maradék víz, és pirítsuk le a húst.
  3. A legvégén, pirítás közben hintsük meg borssal. (Pároláskor is borsozhatjuk a húst, csak így adja ki a a legjobban a bors azt, amit várunk tőle :)

Hozzávalók a gyrostálhoz:

  1. A krumplit kisütjük olajban. Lecsepegtetjük, sózzuk vagy bolti fűszerkeverékkel is ízesíthetjük. A zöldségeket felszeleteljük, a hagymákat apróra vágjuk.
  2. Lapos tányérokat veszünk elő, mindre rakunk egy adag krumplit, majd a felszeletelt zöldségekkel "kidíszítjük". Megszórjuk az aprított hagymával, majd a tetejére a pirított húst rakunk.
  3. Ha kész, meglocsoljuk tartármártással és egy pici ketchuppal, ízlés szerint sajtot is szórhatunk a tetejére. Jó étvágyat! :)

Hozzávalók a tartármártáshoz:

  1. Egy nagy pohár tejfölt kiöntünk egy tálkába. Hozzáadjuk a mustárt, majonézt, sót, borsot, cukrot, majd jól elkavarjuk.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 413
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Mimóza-Mimike

Mióta szakács: 2014.11.13.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kebap tál, pirított sertéshús zöldségekkel, tartáros gyros-tál

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1126
sertéscomb 80 dkg
napraforgó olaj 1 dl
1 kávéskanál
bors 1 tk
fahéj 1 csipet
fűszerpaprika 1 csipet
víz 2 dl
édesburgonya 10 db
paradicsom 2 nagy db
paprika 2 db
uborka 30 dkg
lila hagyma 1 közepes db
fehér hagyma 1 közepes db
1 kávéskanál
ketchup 1 ek
napraforgó olaj 0.5 dl
tejföl 220 ml
mustár 1 teáskanál
majonéz 2 ek
1 tk
bors 0 ízlés szerint
cukor 1 ek