r
Nosalty Logó

Gyrosos csirkemell fokhagymás dresszinggel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Gyrosos csirkemell fokhagymás dresszinggel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz és a dresszinghez

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 1197 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz és a dresszinghez

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 7177 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz és a dresszinghez

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 198 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.6 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1297.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    781 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    298.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    149 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    439 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    74 micro
  • β-karotin
    734 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    1715 micro
  • Lut-zea
    544 micro
Összesen 1197 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    423.6 g

Zsír

  • Összesen
    247.2 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1091 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7783.9 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    908 mg
  • Kálcium
    459 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    985 mg
  • Foszfor
    4685 mg
  • Nátrium
    666 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    798 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    1789 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1169 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    126 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    894 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    190 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2637 micro
  • Kolin:
    1211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    779 micro
  • α-karotin
    447 micro
  • β-karotin
    4403 micro
  • β-crypt
    101 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    3264 micro
Összesen 7177 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    282 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 198 kcal

Hozzávalók

A húshoz és a dresszinghez

A tésztához

A tálaláshoz

Elkészítés

A húshoz és a dresszinghez

  1. A filét vékony csíkokra vágjuk. Egy tálba tesszük a 7-8 ek olívaolajat, beleöntjük, és összekeverjük a Gyros alappal. Beleforgatjuk a húsdarabokat, és legalább 10-12 percig pihentetjük.
  2. A dresszinghez egy másik tálba öntjük a 3 doboz görög joghurtot, és beleöntjük az 1 tasak fokhagymás dresszing részt, jól elkeverjük, lefedve hűtőbe tesszük.
  3. Felteszünk forrni olajos, kissé sós vizet, és ha forr, kifőzzük benne a tésztát.
  4. Amíg a hús pácolódik, és a hűtőben összeér a fokhagymás dresszing, egy kis tálban összekeverünk 2 ek olívaolajat, 10 dkg jó minőségű puha vajat, kicsi sót, kicsi frissen őrölt borsot és a finomra vágott petrezselyemzöldjét (ebbe fogjuk beleforgatni a makarónit).
  5. A kifőtt makarónit (főzése 8-9 perc) leszűrjük, a jénaiba tesszük, és a vajas -petrezselymes keverékkel óvatosan átforgatjuk.
  6. Lábasba teszünk 1 ek olívaolajat és a pácolt húscsíkokat, és állandó keverés mellett szép lassan átpirítjuk, aztán 4-5 percre lefedjük, hogy párolódjon. Majd újra levesszük a fedőt, és lepirítjuk, ha nincs leve, jó. A hús 25 perc alatt kész.
  7. Tálaljuk a tésztát, a húst, a fokhagymás dresszinget.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 105
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 16865
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 05.

Ajánló

A hús és a dresszing mellé burgonyát is készíthetünk, héjában főve-sütve, burgonyapürének, ahogy a család szereti. De az is lehet, hogy a burgonyát kisütjük, és pitába csavarva a húst, a sült burgonyát, a paradicsomot és az uborkát meg a fokhagymás dresszinget, feltekerve tálaljuk! Jó étvágyat hozzá! Az tuti, akkor még ott kinn finom görög bort ittunk hozzá, akinek van ilyen, tegye meg (én már nem ihatok). De azzal együtt fantasztikus volt. Jó próbálkozást!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyrosos csirkemell fokhagymás dresszinggel
Éva-Anyóca 350 recept

Már régóta vártam olyan lehetőségre, hogy igazán nagyon görögös ízt kapjak az otthoni főzéskor, nem csak étteremben, mert a háromszori görög nyaralás megtette a hatását: fantasztikusan szeretem az ottani ételeket, a színeket, az illatokat, az embereket, a hangulatot, a zenét, az eget, a napot és a Tengert! Remélem, sikerül egyszer még visszamennem oda, ill. a családommal, és megmutathatom, hogy milyen csodálatos helyek vannak a Földön, például Athén és a kis szigetei. Nagyon hiányzott egy tisztességes nyaralás, az idén szinte végig szakadt az eső a Balatonon. Görögországba menni nem tudunk, meg nem is lehet, hisz jön a suli, de a reklám alapján gondoltam, megidézem a régi szép emlékeimet. Igaz, burgonyával ettük ott, és bárányt, de hát ez van, ........És sikerült! Hátha egyszer sikerül újra az álmom? Addig meg ezt a receptet elkészítve, ide varázsolom a csodás nyaralások emlékeit. (Boldogult lánykorom szép emlékei!) Elvileg 6-8 fő ehet ebből az ételből, de a fiam maga kitesz 3 embert meg mi hárman, és így jön ki 6 fő. Tehát így számoljatok. A család szerint finom volt, és kérik újra, de akkor burgonyával próbálkozok, és azt mondták, benne vannak egy ilyen nyaralásba is a tengerparton. Mennyit tesz egy recept? Örülök!!

Hozzávalók

A húshoz és a dresszinghez

A tésztához

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...