Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozmaringos-gyrosos párolt csirke burgonyával

Rozmaringos-gyrosos párolt csirke burgonyával
Rozmaringos-gyrosos párolt csirke burgonyával
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A csirke egészen finom ezzel a különleges ízkombinációval párolva, a legegyszerűbb és finom, laktató körettel. Mind elfogyott: :-)
Nagyon sikeres volt, az ízvariáció sikerült.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Kellemes finom bor illik mellé. Természetesen a köret lehet rizs vagy burgonyapüré is, kinek mi a kedvence, az ízlése.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát héjában feltesszük sós vízben főni. Ha kész, öntsük le a vizet, hogy hűljön. Majd pucoljuk meg, és úgy tálaljuk. (40-50 perc főzés)
  2. A mellet szeleteljük, a combokkal együtt a pácba téve átforgatjuk.
  3. Két gerezd finomra vágott fokhagymával, borssal, finomra vágott, friss rozmaringgal fűszerezzük.
  4. 20 perc állás után kiolajozott jénaiba tesszük. Ráfektetjük a húsokat rétegezve, először a combot, majd a mellet.
  5. A jénait a sütőbe téve az ételt készre sütjük, lassan,hogy tudjon párolódni.

  • sütési hőfok: 160°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 371
elküldve: 0
receptkönyvben: 49
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

párolt rozmaringos csirke burgonyával, fűszeres párolt csirke hájéban főtt burgonyával

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2010-12-21 15:28

Kedves Edit!
Nagyon örülök, hogy ilyen sikere volt ennek a gyrosos csirkének!Nagyon szívesen!Köszönjük, és Nektek is Boldog Karácsonyt!Éva-Anyóca

Bató Edit
Bató Edit Tue, 2010-12-21 13:08

Kedves Éva-Anyóca!
Tegnap délután elkészítettem ezt a fincsi pipit. Mire a családom megérkezett, már isteni illat volt a konyhában. Amilyen gyorsan készült, olyan gyorsan el is fogyott. A lányom azt kérdezte, mikor lesz legközelebb, úgyhogy teljes siker! Köszönöm még egyszer. Békés, boldog ünnepeket kívánok Nektek! Edit.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2010-12-20 21:47

Kedves Edit!Örülök neki, hogy tetszett a receptem.:-)))Szerintem nem fogsz csalódni benne!!Szép napokat, és nagyon jó karácsonyvárást kívánok Neked, családodnak!!Kellemes karácsonyi ünnepeket és nagyon boldog új esztendőt kívánok!Éva-Anyóca

Bató Edit
Bató Edit Mon, 2010-12-20 11:51

Szia Éva-Anyóca!
Imádjuk a gyrost, úgyhogy nem is kérdés, hogy ezt elkészítem. Ráadásul egyszerű és gyors is, ami nem mellékes. Köszi a jó tippet! Üdv. Edit. :))

499
burgonya 2 kg
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 ek
csirke alsócomb 8 db
csirkemell filé 2 db
gyros fűszerkeverék 0 ízlés szerint
bors 1.5 kk
rozmaring 3 szál
fokhagyma 2 gerezd