adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 15% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
175g pulykacomb209 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0 kcal
Összesen
298
kcal
- 15% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
700g pulykacomb837 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0 kcal
Összesen
1194
kcal
- 15% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
76.8g pulykacomb92 kcal
-
3.5g olívaolaj31 kcal
-
18.7g vöröshagyma7 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0 kcal
Összesen
131
kcal
- 15% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.9 g
Zsír
-
Összesen 17.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 103 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 499.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 271 mg
-
Nátrium 110 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 141.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
298
kcal
- 15% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 115.7 g
Zsír
-
Összesen 71.2 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 413 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1998.2 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 155 mg
-
Kálcium 149 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 140 mg
-
Foszfor 1086 mg
-
Nátrium 438 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.1 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 564.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 88 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
1194
kcal
- 15% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.7 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 219.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 119 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 62 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
131
kcal
Hozzávalók
-
4 ek olívaolaj
-
1 nagy db vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
3 ek gyros fűszerkeverék
Elkészítés
- A pulykahúst az inaktól megtisztítjuk és felkockázzuk. A fűszerkeveréket elkeverjük 2 ek olívaolajjal, és beleforgatjuk a húst. Kicsit pihentetjük.
- A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, olíván megdinszteljük. Hozzáadjuk a húst, gyorsan átpirítjuk, és egy kevés vízzel felöntjük. Kevés víz folyamatos pótlásával közepes tűznél puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. (Nem sok szaftja marad.)
- Héjában főtt krumplit hasábokra vágva, ízlésünknek megfelelően fűszerezve sütőben megsütünk, és tzatziki mártással tálaljuk.
- Elkészítettem: 80 alkalommal
- Receptkönyvben: 567
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 40210
- Feltöltés dátuma: 2013. december 10.
Ajánló
A kész gyros fűszerkeveréket saját készítésűvel váltom ki. Természetesen, ha van friss zöld fűszer (esetleg fagyasztott), annak mindig intenzívebb az íze, ezért a szárított helyett azt használom. Ha nincs, akkor pedig frissen őrlöm össze az alábbiakat, így az ízek is jobban keverednek: 2 tk oregano, 2 tk bazsalikom, 1 tk kakukkfű, 1 tk rozmaring, 1 tk pirospaprika, 1 tk bors. 1-2 tk sót vagy belekeverek a fűszerkeverékbe, és akkor csak annyiban különbözik a készen vásárolt boltitól, hogy nincs benne semmilyen tartósító vagy ízfokozó. Vagy külön sózom meg a húst, ha már átpirítottam. Az árkalkuláció csak a húsra vonatkozik, köret és mártás nélkül. A tzatziki mártásomat ajánlom hozzá!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Tomatotree
262 recept
Nagyon szeretjük, bármikor jöhet! :)