r
Nosalty Logó

Gyors rakott karfiol witch konyhájából

witch
Gyors rakott karfiol witch konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

a karfiolhoz

továbbá

a pörkölthöz

455
Kalória
25.1g
Fehérje
22.5g
Szénhidrát
29.7g
Zsír
236.5g
Víz
67.5g
Koleszterin
4.6g
Élelmi rost
5.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír

a karfiolhoz

továbbá

a pörkölthöz

Összesen 455 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír

a karfiolhoz

továbbá

a pörkölthöz

Összesen 1813 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír

a karfiolhoz

továbbá

a pörkölthöz

Összesen 89 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1040.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    311 mg
  • Nátrium
    518 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    236.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    719 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 455 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.4 g

Zsír

  • Összesen
    118.6 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4161.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    465 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    1242 mg
  • Nátrium
    2071 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    89.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    946 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    271 mg
  • D vitamin:
    224 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    349 micro
  • Kolin:
    462 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2876 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 1813 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    46.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    141 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 89 kcal

Elkészítés

a karfiolhoz

  1. A felhevített zsíron üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát, belerakjuk a szintén kockára vágott húst, fehéredésig sütjük. Hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, kicsit átsütjük ezzel is.
  2. Meghintjük a pirospaprikával, sózzuk, felöntjük a vízzel, és beledobjuk a csípős paprikát. Puhára főzzük.

továbbá

  1. A karfiolt késes aprítóba rakjuk, és ledaráljuk rizsszem nagyságúra.
  2. Egy nagy serpenyőbe téve a felhevített olajon pár perc alatt párolva pirítjuk, gyakran megkeverve. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük a majoránnával.

a pörkölthöz

  1. Egy tepsit kikenünk vajjal, majd megszórjuk zsemlemorzsával. Rákanalazzuk a karfiol felét, kicsit eligazítjuk.
  2. A zabpehely a következő réteg, aztán a pörkölttel folytatjuk. A húsra kanalazzuk a maradék karfiolt, amit betakarunk a joghurtban elkevert reszelt sajttal.
  3. Forró sütőbe tolva pirosra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 28x23x6

Szikszai Anna egyik receptjénél olvastam ezt a karfiol darálás ötletet. A maradék pörkölt pedig adta az alkalmat, hogy kipróbáljam.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek