Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyors rakott karfiol witch konyhájából

Gyors rakott karfiol witch konyhájából
Gyors rakott karfiol witch konyhájából
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szikszai Anna egyik receptjénél olvastam ezt a karfiol darálás ötletet. A maradék pörkölt pedig adta az alkalmat, hogy kipróbáljam.

hozzávalók / 4 adag

a karfiolhoz

továbbá

a pörkölthöz

Szólj hozzá!

elkészítés

a pörkölthöz

  1. A felhevített zsíron üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát, belerakjuk a szintén kockára vágott húst, fehéredésig sütjük. Hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, kicsit átsütjük ezzel is.
  2. Meghintjük a pirospaprikával, sózzuk, felöntjük a vízzel, és beledobjuk a csípős paprikát. Puhára főzzük.

a karfiolhoz

  1. A karfiolt késes aprítóba rakjuk, és ledaráljuk rizsszem nagyságúra.
  2. Egy nagy serpenyőbe téve a felhevített olajon pár perc alatt párolva pirítjuk, gyakran megkeverve. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük a majoránnával.

továbbá

  1. Egy tepsit kikenünk vajjal, majd megszórjuk zsemlemorzsával. Rákanalazzuk a karfiol felét, kicsit eligazítjuk.
  2. A zabpehely a következő réteg, aztán a pörkölttel folytatjuk. A húsra kanalazzuk a maradék karfiolt, amit betakarunk a joghurtban elkevert reszelt sajttal.
  3. Forró sütőbe tolva pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 28x23x6 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 20 862
elküldve: 2
receptkönyvben: 90
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
719 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
kalória: átlagos
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rakott karfiol pörköltmaradékból, rakott karfiol maradék pörköltből, zabpelyhes-sajtos rakott karfiol

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

terranova56
terranova56 Fri, 2017-03-10 22:11

Na tegnapelőtt vettem egy nagy karfiolt darabra, és elképedve bámultam, amikor a vevők tépkedték le róla a leveleket, és dobták vissza a rekeszbe, hát én gondoltam teszek a zacskómba ezekből, kb a végén 2 kg-ot nyomott, persze 1 db-ot fizettem
Szeretem a leveleket is az ételbe tudni, ez így van a karfiolnál, a zöldségnél, a zellernél a karalábénál stb.
Aztán felütöttem a rakott karfiolt, tiéd volt a harmadik recept, természetesen jópárat végignéztem, végül biztos ami biztos ennél maradtam , van itthon zabpehely, (nem rossz párosításnak tűnik, ja és persze egészségesebbnek) tehát a hétvégén ez egy biztos fogás lesz, aztán még lesz rakott krumpli, hát azt most még keresgélem

terranova56
terranova56 Sun, 2017-03-12 22:31

Véget ért a "hétvége" elkészült a rakott karfiol és a krumpli is
Mivel nem volt maradék pörkölt, hát készítettem,
Nagyon jól sikerült, köszönöm a receptet, elmentettem
Annyi kiegészítéssel (Nem bírtam ki), hogy tettem hozzá rizst is
Hogy a zabpehely hol keveredett a képbe, írd meg, de hozzátett valamit a kész termékhez, kiváló volt
Ami azt illeti egyre több ételhez használom, kényszerítve vagyok, mert a párom 50 kg én meg a duplája
üdv:Ticcsi

witch
witch / witch Mon, 2017-03-13 17:37

Orulok, hogy jol sikerult es izlett is. Koszonom, hogy megirtad!
Egy keveske rizs nem hiszem, hogy artott neki. Mivel en maradekot hasznaltam fel, ezert egyszerusitettem, hogy nem fozogettem hozza meg azt is.
A retegezesnel pedig a sorrend: karfiol, zabpehely, hus.
En is gyakran hasznalom kenyer vagy zsemlemorzsa helyett a zabpelyhet, de rakott eteleknel rizs helyett is. Sokkal laktatosabb. Azt nem tudom, hogy fogyasban segit-e? Mindenkinek mas az ami bevalik, de az biztos, hogy nem konnyu. Hizni sokkal egyszerubben megy, de az sem mindenkinek.

udv:witch

yqzyia
yqzyia Sat, 2016-05-21 13:45

Egy pár észrevétel a kevésbé gyakorlottaknak, mint amilyen jómagam is vagyok.
1. Az időket nyugodtan lehet duplázni, de még reálisabb a 3-as szorzó. Ebben szerepet játszik a 2. pont is.
2. 28x23 cm-es tepsit ír a recept. Én dupla adagot tettem egy 32x36 cm-esbe. Legalábbis próbáltam, mivel nagyon nehéz eloszlatni az adagot ekkora felületen, hiába nincs meg még kétszerese sem a megadott tepsiméretnek (1,8x nagyobb csak). Tehát én jóval kisebb alkalmatosságot javasolnék.

witch
witch / witch Sat, 2016-05-21 14:22

Kedves "yqzyia"!

Koszonom a kiegeszitest! Lehet, hogy nem egyertelmu a leiras a "story" elolvasasa nelkul. Szoval volt egy keves porkolt maradek elozo naprol es azt probaltam gyorsan atalakitani. Az egesz rakottas kb. 2-3 cm magas, ezert keszul el olyan gyorsan. A porkolt "receptjet" csak a kaloria szamolasa miatt kellett leirjam. Regebben, ha feltoltottunk egy receptet, akkor eleg volt odairni, hogy ilyen-olyan maradek. Termeszetesen, ha nem maradek porkoltet hasznalunk, akkor nem 5 perc a fozes. Az csak a rizsszem nagysagura ledaralt karfiolra vonatkozik.
Szoval ez csak egy maradek eltunteto otlet.
Szep hetveget!
udv:witch

atarkoi
atarkoi Fri, 2015-05-22 15:30

Most akadtam erre a jol sikerult receptre, es csak koszonni tudom:)) Nagyon kulonlegesse tette, h nyersen ledaraltam a karfiolt es ugy piritottam meg... elkepesztoen finom es extra allagu lett. Imadtuk:))
Bar s.zsir nem volt idehaza, kokusz zsir lett belole, kulon orultem a zabpehelynek es hat nem zsemlemorzsaval, hanem zabkorpaval szortam ki a tepsit - nem rontotta el:))
Megegyszer koszonet! Andrea

witch
witch / witch Fri, 2015-05-22 16:02

Nagyon szivesen, egeszsegetekre! Neha megeri kiserletezgetni, mert lehet, hogy valami jo sul ki belole. Orulok, hogy Te is bator voltal. :o)
A kokusz zsir is jo (sot, jobb!), a pirospaprikanak csak az a lenyeg, hogy ne olaj legyen, mert abban nem oldodik ugy, hogy az "ertekeit" kiadja.
A zabkorpa nagyon szuper helyettesito, koszi az otletet!
udv:witch

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2014-11-11 13:09

mentve :)

Kedves witch!
tegnap este sikerült végre feladni a kis meglepetést, de tényleg kicsi, ne gondolj nagy dologra, és remélem, hogy oda is fog most már érni, legkésőbb karácsonyra tutira ígérték !!! :) :) - ha odaért, kérlek jelezzél.... :)
Csodásak a recijeid, mentek és készítek belőlük sűrűn. :D
Szép napot kívánok!
Éva-Anyóca

witch
witch / witch Tue, 2014-11-11 21:58

rendben :o)

Kedves Eva-Anyoca!
Elcsepelt ugyan, de igaz: a lenyeg az, hogy gondoltal/gondolsz ram. :o) Ettol nagyobb ajandek nincs! ♥ Termeszetesen mihejt ideer irok es koszonom a kedvesseged elore is!
Orulok, hogy tetszenek a receptek. :o) Sokszor gondoltam mar arra, hogy abbahagyom a kiserletezest, de mindig jon valami "ujdonsag" ami nem hagy nyugodni es ki kell probaljam.
Koszonom szepen, tenyleg szep napunk van, mert egy szal puloverben ebedeltem a teraszon! Pedig novembert irunk. Sajnos jon a hideg ejszakara, igy holnap mar csak nulla fok lesz a legmelegebb, de meg igy sem panaszkodhatunk, mert az allam eszaki reszen 60 cm-es ho fog esni. Hal'Istennek, nekunk meg nem kell edzest tartani a hoban. :o)
Szep estet!

L♥ve, witch

Judit6
Kif Lee / Judit6 Fri, 2014-04-04 23:22

Na ez pont jókor jött :)
Fagyóból kivéve a husi, a karfiol is a holnapot várja, csak a rizst akartam kihagyni (merugyeafolytonosfogyókúra:D).

Szuper az ötlet, köszönöm:)
Judit

witch
witch / witch Sat, 2014-04-05 00:20

Jaj, ez nekem is nagyon ismeros tema! :o) Mar azzal is megelegszem, ha tartom a sulyom. Orulok, hogy otletet adtam.
udv:witch

455
karfiol 1 nagy fej
olívaolaj 1 ek
0.5 kávéskanál
fekete bors 0 ízlés szerint
majoranna 1 csipet
zabpehely 10 ek
joghurt 2 dl
füstölt sajt 10 dkg
vaj 1 dkg
zsemlemorzsa 1 ek
sertészsír 1 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
sertéslapocka 30 dkg
sűrített paradicsom 1 dkg
fűszerpaprika 2 teáskanál
0.5 kávéskanál
víz 0.5 dl
hegyes erős paprika 1 közepes db