r
Nosalty Logó

Karfiol csőben sütve kétféle sajttal

Bjkata
Karfiol csőben sütve kétféle sajttal
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

534
Kalória
24.5g
Fehérje
17.5g
Szénhidrát
40.1g
Zsír
97.4g
Víz
125g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
5.5g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 534 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 3203 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 136 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.5 g

Zsír

  • Összesen
    40.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1194.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    364 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    558 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    97.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 534 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    146.8 g

Zsír

  • Összesen
    240.7 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    750 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7168.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    2182 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    1379 mg
  • Nátrium
    3346 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    105.1 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    584.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1094 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    226 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    373 micro
  • Kolin:
    590 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1072 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    242 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    468 micro
Összesen 3203 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    24.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 136 kcal

Elkészítés

  1. A rózsákra szedett karfiolt forró, sós vízbe tesszük, és kb. 12-15 perc alatt félpuhára főzzük. A főzővízbe a són kívül tehetünk 1 kk ételízesítőt is, de ez el is hagyható.
  2. A jénait kiolajozzuk, meghintjük zsemlemorzsával. A félpuhára főzött karfiolrózsákat elhelyezzük szép sorban a jénai alján.
  3. A vajból, lisztből és a tejből besamelt készítünk, sózzuk, borsozzuk és a szerecsendióval fűszerezzük.
  4. A 2 tojássárgáját kikeverjük a tejszínnel vagy a tejföllel, és ezt is a besamelhez adjuk.
  5. A reszelt füstölt sajtot is belekeverjük.
  6. Az egész keveréket egyenletesen elosztvaráöntjük a karfiolra.
  7. Rárakjuk a füstölt kolbászkarikákat.
  8. Addig sütjük a sütőben, amíg a kolbász a tetején szépen megpirul.
  9. Kivesszük a sütőből, rászórjuk a reszelt ementáli sajtot, és még néhány percre visszatesszük a sütőbe.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 12 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Itt a karfiol szezonja, ezért érdemes az étrendünkbe becsempészni bármilyen formában: levesnek, rántva vagy rakottan, egyaránt finom eledel!

További receptek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...