Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült csirkés rakott karfiol

Sült csirkés rakott karfiol
Sült csirkés rakott karfiol
45 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik nap sült csirkét ettem főtt répával és főtt karfiollal, másnapra csak a csirkemell maradt, ami nekem magában túl száraz, ezért gondoltam, összeütök belőle valamit, és ez lett az eredmény :) Gyakorlatilag maradékokból készült, mégis teljesen más, mint külön-külön fogyasztva. Én nagyon szeretem a tejfölt, ezért tálaláskor is nyakon öntöm még egy-két kanállal.

hozzávalók / 2 adag

  • 0.25 közepes db főtt karfiol (néhány rózsa)
  • 20 dkg kockára vágott, sült csirkemell filé (én mellet használtam, de természetesen bármilyen más csirkehús is megfelel)
  • 1 közepes db főtt sárgarépa
  • 1 közepes db vöröshagyma
  • 350 g tejföl
  • 5 dkg sajt
  • ízlés szerint
  • bors ízlés szerint (fűszerek ízlés szerint)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csíkokra vágott hagymát (vagy kockákra, ki hogy szereti) pici olajon kis vízzel megpároljuk, a végén beleforgatjuk a felkockázott sült csirkét és a répát, valamint 2 ek tejfölt.
  2. Sóval, borssal, ételízesítővel ízesítjük (valamint én egy pici kaprot is tettem hozzá). Néhányszor átforgatjuk, majd egy tepsi aljára elrendezgetjük.
  3. Erre jön a főtt karfiol, amire ráöntjük a maradék tejfölt (én először belekevertem a sót és borsot).
  4. A tetejét reszelt sajttal megszórjuk, majd mehet a sütőbe, amíg a sajt meg nem pirul a tetején.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 7 051
elküldve: 7
receptkönyvben: 113
elkészítve: 7/10
Facebookon megjelent: -

szakács

HardCandy

Mióta szakács: 2013.07.04.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rakott karfiol, csirkehússal rakott karfiol, húsos rakott karfiol

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Józsika76
Fakanalas / Józsika76 Mon, 2013-07-15 13:05

Na, ez már ember elejibe való étel! Tetszik, mert lassan ez az oldal is tele lett süteményekkel, meg egyéb sületlenségekkel.

580
karfiol 0.25 közepes db
csirkemell filé 20 dkg
sárgarépa 1 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
tejföl 350 g
sajt 5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint