r
Nosalty Logó

Sült csirkés rakott karfiol

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sült csirkés rakott karfiol
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 595 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1189 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 125 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.2 g

Zsír

  • Összesen
    43.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1220.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    373 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    476 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    313.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    602 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    299 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3001 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 595 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.3 g

Zsír

  • Összesen
    87.5 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    414 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2440.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    746 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    951 mg
  • Nátrium
    539 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    626.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1204 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    281 mg
  • Retinol - A vitamin:
    598 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6002 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 1189 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    262 micro
  • β-karotin
    635 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 125 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csíkokra vágott hagymát (vagy kockákra, ki hogy szereti) pici olajon kis vízzel megpároljuk, a végén beleforgatjuk a felkockázott sült csirkét és a répát, valamint 2 ek tejfölt.
  2. Sóval, borssal, ételízesítővel ízesítjük (valamint én egy pici kaprot is tettem hozzá). Néhányszor átforgatjuk, majd egy tepsi aljára elrendezgetjük.
  3. Erre jön a főtt karfiol, amire ráöntjük a maradék tejfölt (én először belekevertem a sót és borsot).
  4. A tetejét reszelt sajttal megszórjuk, majd mehet a sütőbe, amíg a sajt meg nem pirul a tetején.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 7663
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyik nap sült csirkét ettem főtt répával és főtt karfiollal, másnapra csak a csirkemell maradt, ami nekem magában túl száraz, ezért gondoltam, összeütök belőle valamit, és ez lett az eredmény :) Gyakorlatilag maradékokból készült, mégis teljesen más, mint külön-külön fogyasztva. Én nagyon szeretem a tejfölt, ezért tálaláskor is nyakon öntöm még egy-két kanállal.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek