r
Nosalty Logó

Rakott karfiol 5. - csőben sült

NS
Rakott karfiol 5. - csőben sült
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A rakott karfiolhoz

A besamelhez

628
Kalória
32.4g
Fehérje
45.5g
Szénhidrát
34.3g
Zsír
205.1g
Víz
157.8g
Koleszterin
3.5g
Élelmi rost
4.6g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A rakott karfiolhoz

A besamelhez

Összesen 628 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A rakott karfiolhoz

A besamelhez

Összesen 5012 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A rakott karfiolhoz

A besamelhez

Összesen 134 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    34.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1027.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    254 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    412 mg
  • Nátrium
    266 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    205.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    322 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 628 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    259.2 g

Zsír

  • Összesen
    274.7 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    1263 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8223.5 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    290 mg
  • Kálcium
    2032 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    424 mg
  • Foszfor
    3293 mg
  • Nátrium
    2128 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    364.3 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    1641.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1028 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    383 mg
  • D vitamin:
    287 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1215 micro
  • Kolin:
    1252 mg
  • Retinol - A vitamin:
    966 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    695 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1162 micro
Összesen 5012 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    43.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    69 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 134 kcal

Elkészítés

A rakott karfiolhoz

  1. Az aprított hagymákon -amit megdinszteltünk- odatesszük a darált húst pörköltnek: a paprikákkal, paradicsommal. Fűszerezzük ízlés szerint. Ha nagyon szükséges, pici vizet adunk hozzá. Hűlni hagyjuk, és langyosan belekverünk egy felvert tojást.
  2. Elkészítjük a besamelt, melynek lényege, hogy csak olyan rántást csináljunk, hogy a liszt nyerseségét elvegyük, a tejet, a felvert 2 tojást, a tejfölt, csak langyosan keverjük bele. Szintén fűszerezzük, sóval, borssal, szerecsendióval
  3. Amikor minden kész, összerakhatjuk.
  4. A kiolajozott edényünkbe rakunk egy sor szeletelt karfiolt, kb. az összes felét.
  5. Meglocsoljuk - éppen csak- besamellel.
  6. Rásimítjuk a főtt rizs felét.
  7. Erre kerül a darálthús pörkölt, szaftjával.
  8. Betakarjuk a rizs másik felével.
  9. Erre daraboljuk a maradék karfiolt.
  10. Egyenletesen ráöntjük - a rakott tepsinkre- a maradék besamelt.
  11. Előmelegített - 250 fokos- sütőbe toljuk, és 30-40 perc alatt összesütjük. Kivesszük, megszórjuk reszelt sajttal, visszatoljuk a sütőbe, és akkor kész, amikor a sajtunk színt kap.
  12. Kb. 20 percig pihentetjük. Ezután lehet kockákra vágni és tálalni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Karfiol szezonjában legalább háromszor-négyszer főzöm-sütöm, de egyáltalán nincs szezonhoz kötve, mert a fagyasztott karfiolból ugyanígy el lehet készíteni. Egy biztos, hogy meglehetősen időt rabló és munkás, de íze felülmúlhatatlan.

További receptek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek