r
Nosalty Logó

Rakott sonkás karfiol csőben sütve

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tavikavics
Rakott sonkás karfiol csőben sütve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 400 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1596 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 85 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1635.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    395 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    897 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    150.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    249 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    246 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 400 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111 g

Zsír

  • Összesen
    103.8 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    825 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6540.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    1582 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    1161 mg
  • Nátrium
    3588 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    600.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    995 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    137 mg
  • D vitamin:
    155 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    615 mg
  • Retinol - A vitamin:
    986 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    733 micro
Összesen 1596 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    346.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 85 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt tisztítás után rózsáira szedjük és bő, sós vízben majdnem teljesen puhára főzzük. A vizet leöntjük róla és hagyjuk kihűlni.
  2. A makarónit összetördeljük, és úgy mint a karfiolt, megfőzzük.
  3. Amíg hűl a makaróni és a karfiol, kockára vágjuk a sonkát, összevágjuk a petrezselymet, a tűzálló edényünket kikenjük vajjal (margarinnal), és megszórjuk zsemlemorzsával.
  4. A mártáshoz a tojásokat felverjük, beleöntjük a tejet, tejszínt, sózzuk, borsozzuk.
  5. Az edénybe rétegesen belerakjuk a makarónit, karfiolt, sonkát, petrezselymet. A karfiolt, makarónit minden rétegnél lehet sózni. A tetejére jó, ha makaróni kerül. Leöntjük a mártással, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és az előmelegített sütőbe téve megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 270
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 48
  • Össznézettség: 31278
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott sonkás karfiol csőben sütve
Tavikavics 12 recept

A recept egy igen régi újságból, a MESTERKUKTA 1992-es számából való.  Az eredeti recepten egy kicsit változtattam, így lett belőle Rakott sonkás karfiol csőben sütve. A sonka lehet füstölt, vagy gépsonka, de ugyanúgy jó a bacon szalonna is. Én mindig azzal csinálom, ami éppen otthon megtalálható.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek