Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gulyásleves A kis gasztronautától

Gulyásleves A kis gasztronautától
Gulyásleves A kis gasztronautától
180 perc / előkészület: 20 perc főzés: 160 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hagyományos magyar étel, talán az egyik legismertebb. Nálunk így készül, és a család nagy kedvence.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A csipetkéhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felhevített zsiradékon megpirítjuk a vöröshagymát és az összezúzott fokhagymát.
  2. Hozzáadjuk a héjától megszabadított paradicsomot és a paprikát, és megpároljuk.
  3. Óvatosan hozzáadjuk a pirospaprikát, és felöntjük egy korty vízzel, majd mikor a folyadék elpárolódott, beletesszük a megtisztíott és felkockázott húst, és lepirítjuk. Ízesítjük sóval és fűszerezzük borssal, babérlevéllel és egész köménnyel. Hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt is.
  4. Fedő alatt puhára pároljuk, ha szükséges pótoljuk alóla a folyadékot, de egyszerre mindig csak kevéssel.
  5. Mikor a hús már majdnem teljesen puha, beletesszük a felkarikázott sárga- és fehérrépát, a felkockázott zellert és burgonyát, és kicsit együtt pirítjuk őket, majd felöntjük vízzel.
  6. A petrezselyem- és zellerzöldet összekötözzük, és a leveshez adjuk. Felforralás után fedővel lefedve főzzük.
  7. A csipetkét elkészítjük, a leveshez adjuk, és készre főzzük.
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 22 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 15 346
elküldve: 8
receptkönyvben: 288
elkészítve: 23/28
Facebookon megjelent: -

szakács

A kis gasztronauta

Mióta szakács: 2011.11.24.
142 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 4 főre
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gulyásleves marhalábszárból, gulyásleves csipetkével, gulyásleves

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gabys
Gabys / Gabys Wed, 2012-10-31 18:03

Hali:)
Én nem hiányolom:) Ez így tökéletes ahogy le vagyon írva. Mintha én főztem volna, az erős paprikák kivételével, nálunk nem mindenki eszi csípősen ezért az kimarad. De ennek nincs jelentősége:)

462
marhalábszár 80 dkg
sárgarépa 3 db
fehérrépa 2 db
burgonya 2 db
vöröshagyma 2 db
fokhagyma 2 gerezd
paradicsom 1 db
paprika 1 db
hegyes erős paprika 0.5 db
petrezselyem 1 csokor
sűrített paradicsom 2 ek
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
csípős fűszerpaprika 0 ízlés szerint
zellerlevél 1 db
sertészsír 1 ek
babérlevél 2 db
köménymag 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
víz 2.5 l
tojás 1 db
finomliszt 2 púpozott ek
1 csipet