r
Nosalty Logó

Betyár gulyásleves

Salamon Csilla
Betyár gulyásleves
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

453
Kalória
32g
Fehérje
29.5g
Szénhidrát
23.3g
Zsír
816.2g
Víz
123.8g
Koleszterin
5.5g
Élelmi rost
7.5g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 453 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1807 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 49 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    32 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    896.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    465 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    816.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    362 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    1273 micro
  • β-karotin
    3366 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    644 micro
  • Lut-zea
    447 micro
Összesen 453 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    128.1 g

Zsír

  • Összesen
    93.2 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    495 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3585.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    396 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    281 mg
  • Foszfor
    1858 mg
  • Nátrium
    871 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    118 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    3264.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1447 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    135 mg
  • D vitamin:
    143 micro
  • K vitamin:
    148 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    585 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    5093 micro
  • β-karotin
    13466 micro
  • β-crypt
    258 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    1786 micro
Összesen 1807 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    96.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    87.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    137 micro
  • β-karotin
    361 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    69 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 49 kcal

Elkészítés

  1. Olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, rátesszük a cikkekre vágott paprikát és paradicsomot, megszórjuk fűszerpaprikával, és hozzáadjuk a megmosott és felkockázott húst.
  2. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és felöntjük vízzel.
  3. Majd közben hozzáadjuk a megtisztított és karikára vágott répaféléket, a zellert és a gombát.
  4. Tojásból és a lisztből nokedlitésztát készítünk, és belecsipkedjük a levesbe, és még pár percig tovább főzzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 60 p

Egyszerű, tartalmas leves. Fánkot sütöttem másodiknak, amikor ez a leves készült.

További receptek

Tradicionális minestrone

Ha van olyan recept, ami tökéletesen megtestesíti a tradicionális olasz konyha szerény gazdagságát, egészen biztosan a minestrone az. A leves, amit bármelyik évszakban megfőzhetünk a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek