Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Betyár gulyásleves

Betyár gulyásleves
Betyár gulyásleves
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű, tartalmas leves. Fánkot sütöttem másodiknak, amikor ez a leves készült.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, rátesszük a cikkekre vágott paprikát és paradicsomot, megszórjuk fűszerpaprikával, és hozzáadjuk a megmosott és felkockázott húst.
  2. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és felöntjük vízzel.
  3. Majd közben hozzáadjuk a megtisztított és karikára vágott répaféléket, a zellert és a gombát.
  4. Tojásból és a lisztből nokedlitésztát készítünk, és belecsipkedjük a levesbe, és még pár percig tovább főzzük.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 39 694
elküldve: 7
receptkönyvben: 108
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1094 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gulyásleves csipetkével, magyaros gulyásleves, sertéshúsos gulyásleves

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nagyné gizike
nagyné gizike Fri, 2017-04-21 11:27

Kedves szakacsom kőszőnöm a receptett még ma megfőzöm a betyáros gulyáslevest űdvözlettel nagyné

Wasabirozi
Wasabirozi Sun, 2014-02-09 10:00

Na Boribon most első nekifutásból sikerült egy csomó zagyvaságot leírnod, úgy, hogy a recept szövegét el sem olvastad. Ilyen alapos tájékozottsággal inkább vadnyugati regényeket írjál. Még egyszer idézem a recept szövegét: "nokedlitésztát készítünk, és belecsipkedjük a levesbe". Olvass, értelmezd és utána pattogj!
Szép napot.

Boribon
Boribon / Boribon Mon, 2014-02-10 01:13

Ajanlom, te a tortenelemkonyveket es a hortobagyi pasztormuzeumot bujd kotekedes helyett. Es azt is ajanlom, hogy olvasd el a kommentem veget: a hosszan eltarthato lebbencset manapsag felvaltja a nokedli (valoszinuleg osztrak hatasra), ugyanis mi mar nem a pusztaban elunk.
U.i. A betyarok es a pasztorok elete valoban parhuzamot mutat a vadnyugati es cowboy eletmoddal, ugyanis mindegyiknel kozos elem a pusztaban valo eles, ugyhogy felesleges gunyolodnod.
U.i.2. Mi neked a zagyvasag? Az, hogy a torveny elol menekulo betyarok nem a sutovel es mikroval felszerelt konyhaban foztek?!

Wasabirozi
Wasabirozi Sat, 2014-02-08 16:18

Mitől betyár ez a leves?
- "nokedlitésztát készítünk, és belecsipkedjük a levesbe", na ez betyár jó buli lehetett.

Boribon
Boribon / Boribon Sun, 2014-02-09 02:02

Hogy lehet valaki ilyen kotekedo?? A betyarok (az alfoldi pasztorokhoz hasonloan) a pusztaban eltek, ugyanis bujdokoltak. A Hortobagyon a fozesi lehetosegek korlatozottak voltak, adva volt bogracs es hosszan eltarthato etelfelesegek: orolt paprika, szalonna, lebbencs, hagyma. Ami ezekbol keszul, azt hivhatod betyarnak vagy hortobagyi gulyasnak/juhasznak. Remelem, kielegitettem kivancsisagod. Ja, a lebbencset a valtozatossag kedveert felvalthatja nokedli, hiszen mi mar nem a pusztaban elunk.

evelux
evelux Fri, 2014-04-11 17:30

üü óó őő úú éé áá űű íí

csák árrá vóltám kíváncsí hógy ván é ékézét

453
sertéscomb 50 dkg
gomba 20 dkg
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
zeller 1 közepes db
vöröshagyma 2 közepes db
tojás 1 db
finomliszt 5 csapott ek
fűszerpaprika 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
paprika 1 közepes db
paradicsom 1 közepes db
napraforgó olaj 4 ek
víz 2 l