Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Konok kunok gulyásleves

Konok kunok gulyásleves
Konok kunok gulyásleves
200 perc / előkészület: 30 perc főzés: 170 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy évtizede hozta ezt a receptet a nagymamám Kisújszállásról. Azóta a család kedvence lett, általában bográcsban készítjük. A gombócokat gazdagíthatjuk friss, apróra vágott kaporral.

hozzávalók / 6 adag

Gulyásleves

Túrógombóc

ajánlat

Pogácsa, vörösbor.

Szólj hozzá!

elkészítés

Gulyásleves

  1. A pucolt, finomra vágott hagymát egy nagy lábasban vagy bográcsban megdinszteljük a zsíron, félrehúzzuk, és gyors mozdulatokkal elkeverjük benne a fűszerpaprikát. Felöntjük a vízzel, további 5 percig pároljuk.
  2. Kockákra vágjuk a marhahúst, a pörköltalaphoz adjuk, majd fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, hozzáadjuk a fűszereket, a fokhagymát és az apróra vágott paradicsomot, illetve paprikát. Körülbelül másfél óráig főzzük. Ha szükséges, vízzel pótoljuk.
  3. Ha a pörkölt puhára főtt, beletesszük a hámozott, karikákra vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret és kockákra vágott burgonyát, vízzel öntjük fel. A petrezselyemzöldet finomra vágva, a zellerlevelet egészben tesszük a levesbe. További egy órát főzzük, amíg a zöldségek puhára főnek.

Túrógombóc

  1. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a búzadarát, a tojásokat és a sót. Egynemű masszává dolgozzuk össze. Egy órára hideg helyre tesszük.
  2. Gombócokat formázunk belőle, ügyelve arra, hogy főzés közben megduzzadnak. Főzhetjük őket vízben, de a gulyáslevesben is. Ha feljöttek a víz tetejére, még 3 percig főzzük őket.
  • költség: 3000 Ft

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 693
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

NapsütötteVidékünkön

Mióta szakács: 2011.11.22.
94 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: szüret, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
konyhatechnológia: bográcsos
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gulyásleves, gulyásleves túrógombóccal

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

788
sertészsír 50 g
vöröshagyma 5 közepes db
fűszerpaprika 2 ek
víz 2 dl
marhahús 700 g
1 ek
bors 2 teáskanál
őrölt fűszerkömény 1 teáskanál
fokhagyma 5 gerezd
babérlevél 4 db
paradicsom 1 közepes db
tv paprika 1 közepes db
sárgarépa 3 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
burgonya 8 közepes db
petrezselyem 1 csokor
zellerlevél 3 db
víz 3 l
tehéntúró 1000 g
búzadara 150 g
tojás 5 db
1 csipet