adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Gulyásleves
-
50 g sertészsír
-
5 közepes db vöröshagyma
-
2 ek fűszerpaprika
-
700 g marhahús
-
1 ek só
-
2 teáskanál bors
-
1 teáskanál őrölt fűszerkömény
-
5 gerezd fokhagyma
-
4 db babérlevél
-
1 közepes db paradicsom
-
1 közepes db tv-paprika
-
3 közepes db sárgarépa
-
2 közepes db fehérrépa
-
8 közepes db burgonya
-
1 csokor petrezselyem
-
3 db zellerlevél
Túrógombóc
788
Kalória
64.3g
Fehérje
58.6g
Szénhidrát
31.2g
Zsír
997.7g
Víz
229.1g
Koleszterin
7.7g
Élelmi rost
12.8g
Cukor
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
Gulyásleves
-
8g sertészsír75 kcal
-
75g vöröshagyma27 kcal
-
4 kcal
-
33g víz0 kcal
-
117g marhahús166 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
3g fokhagyma3 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
17g paradicsom3 kcal
-
17g tv-paprika3 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
30g fehérrépa19 kcal
-
133g burgonya77 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
500g víz0 kcal
Túrógombóc
Összesen
788
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
Gulyásleves
-
50g sertészsír451 kcal
-
450g vöröshagyma164 kcal
-
23 kcal
-
200g víz0 kcal
-
700g marhahús994 kcal
-
11g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
800g burgonya462 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
3000g víz0 kcal
Túrógombóc
Összesen
4723
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
Gulyásleves
-
0.7g sertészsír6 kcal
-
6.1g vöröshagyma2 kcal
-
0.1g fűszerpaprika0 kcal
-
2.7g víz0 kcal
-
9.6g marhahús14 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1.4g paradicsom0 kcal
-
1.4g tv-paprika0 kcal
-
3.3g sárgarépa1 kcal
-
2.5g fehérrépa2 kcal
-
10.9g burgonya6 kcal
-
0.6g petrezselyem0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
41g víz0 kcal
Túrógombóc
Összesen
63
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 64.3 g
Zsír
-
Összesen 31.2 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 229 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2965.3 g
-
Cink 440 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 252 mg
-
Vas 339 mg
-
Magnézium 111 mg
-
Foszfor 806 mg
-
Nátrium 934 mg
-
Réz 17 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrát
-
Összesen 58.6 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 8 mg
Víz
-
Összesen 997.7 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 436 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 55 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 139 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 42 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 201 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 112 micro
-
Kolin: 248 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 1265 micro
-
β-karotin 3782 micro
-
β-crypt 87 micro
-
Likopin 429 micro
-
Lut-zea 1043 micro
Összesen
788
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 386.1 g
Zsír
-
Összesen 187 g
-
Telített zsírsav 82 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1375 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 17792 g
-
Cink 2638 mg
-
Szelén 310 mg
-
Kálcium 1509 mg
-
Vas 2036 mg
-
Magnézium 668 mg
-
Foszfor 4837 mg
-
Nátrium 5606 mg
-
Réz 103 mg
-
Mangán 84 mg
Szénhidrát
-
Összesen 351.5 g
-
Cukor 77 mg
-
Élelmi rost 46 mg
Víz
-
Összesen 5985.9 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 2614 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 33 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 331 mg
-
D vitamin: 249 micro
-
K vitamin: 836 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 252 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1203 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 62 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 671 micro
-
Kolin: 1488 mg
-
Retinol - A vitamin: 387 micro
-
α-karotin 7593 micro
-
β-karotin 22694 micro
-
β-crypt 522 micro
-
Likopin 2575 micro
-
Lut-zea 6257 micro
Összesen
4723
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 242.9 g
-
Cink 36 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 4.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 81.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 16 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 104 micro
-
β-karotin 310 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 35 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
63
kcal
Elkészítés
Gulyásleves
- A pucolt, finomra vágott hagymát egy nagy lábasban vagy bográcsban megdinszteljük a zsíron, félrehúzzuk, és gyors mozdulatokkal elkeverjük benne a fűszerpaprikát. Felöntjük a vízzel, további 5 percig pároljuk.
- Kockákra vágjuk a marhahúst, a pörköltalaphoz adjuk, majd fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, hozzáadjuk a fűszereket, a fokhagymát és az apróra vágott paradicsomot, illetve paprikát. Körülbelül másfél óráig főzzük. Ha szükséges, vízzel pótoljuk.
- Ha a pörkölt puhára főtt, beletesszük a hámozott, karikákra vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret és kockákra vágott burgonyát, vízzel öntjük fel. A petrezselyemzöldet finomra vágva, a zellerlevelet egészben tesszük a levesbe. További egy órát főzzük, amíg a zöldségek puhára főnek.
Túrógombóc
- A túrót áttörjük, hozzáadjuk a búzadarát, a tojásokat és a sót. Egynemű masszává dolgozzuk össze. Egy órára hideg helyre tesszük.
- Gombócokat formázunk belőle, ügyelve arra, hogy főzés közben megduzzadnak. Főzhetjük őket vízben, de a gulyáslevesben is. Ha feljöttek a víz tetejére, még 3 percig főzzük őket.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 30 p
- Főzés ideje: 170 p
Egy évtizede hozta ezt a receptet a nagymamám Kisújszállásról. Azóta a család kedvence lett, általában bográcsban készítjük. A gombócokat gazdagíthatjuk friss, apróra vágott kaporral.