Nosalty Logó

Gulyásleves ahogy BackerMan készíti

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
BackerMan
Gulyásleves ahogy BackerMan készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 232 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1393 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 28 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    560 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    254 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    723.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    335 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    1241 micro
  • β-karotin
    3364 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 232 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.4 g

Zsír

  • Összesen
    53.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3359.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    518 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    384 mg
  • Foszfor
    1523 mg
  • Nátrium
    822 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    4340.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2011 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    261 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    393 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    534 micro
  • Kolin:
    394 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    7444 micro
  • β-karotin
    20182 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    881 micro
Összesen 1393 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    68.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    151 micro
  • β-karotin
    410 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 28 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, és a zsiradékon elkezdjük dinsztelni (én ilyenkor szoktam rátenni egy tk sót, mert szerintem könnyebben fonyad). Rádobjuk a szemes borsot és az egész köményt. Ha a vöröshagyma átpirult, akkor tegyük bele az egyik fokhagymát apróra vágva.
  2. Dobjuk bele a felkockázott húst, és pirítsuk, amíg átfehéredik, de ne eresszen még levet. Fére huzzuk ésrádobjuk az őrölt paprikát, és kis lángon pirítjuk tovább ne hogy megégjen a paprika mert akkor megkeseredik. Felöntjük kb. 1 l vízzel, és kb. 10 percig főzzük.
  3. A zöldségeket megpucoljuk, és felaprítjuk. Mikor kész, rátesszük a húsra, és annyi vizet adunk hozzá, hogy ellepje. Hozzáadjuk a gulyáskrémet és a paprikakrémet is.
  4. Erősen forraljuk jó 10 percig, és rátesszük a zöldeket és az erőspaprikát. Felengedjük a megfelelő mennyiségű vízzel. Forrás után még ízesítjük, és készre főzzük.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4282
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 14.

Ajánló

Aki még nem evett, annak kötelező. Ha vega vagy, akkor hagyd ki a húst, és úgy készítsd el.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

BackerMan 39 recept

Az egyik leghíresebb magyar étel. Szinte bárhol a világon a gulyás szó hallatán a magyarok jutnak az eszükbe. Az egyik kedvenc levesem. Szeretem, mert kiados étel és finom. Bár rengetegszer ettem, de ez volt az első alakom, hogy elkészítsem. A legjobb kint a szabadban bográcsban megfőzni. Nekem kötelező hozzá a friss kenyér és az erős paprika. Sikerem is lett.

Hozzászólások

Gabys

Szia, el?re is bocsánatot kérek, de van némi gondom....2. pont: beledobom a hagymára a húst, ne eresszen levet, az nagy lángot (magas h?t) feltételez. Utána ráteszem a pirospaprikát, nincs lé!! úgy piritom tovább, annak elég nagy esélye van, hogy a pirospaprika megég, és úgye akkor keser? lesz az étel. A szemesborssal az a bajom, ha arra valaki óhatatlanul ráharap, nem biztos h örülni fog..inkább örölt bors. A 6 f?re megadott mennyiségnél én személy szerint keveslem az ízesít?ket. A zöldségféléket egybe teszem bele, nem értem a szakaszosságot. Az már biztos egyéni ízlésem, hogy gulyásleves igazából marhalábszárból a legízletesebb. Az ajánlatodat meg végképp nem értem. Ha hús nélkül f?z?k gulyáslevest, akkor az már valami egész más...inkább zöldségleves féle. Tévedek??

Törölt felhasználó

Egyetértek, háromszor olvastam el, de nekem sehogy se jött be. F?leg, hogy ezt így, bográcsban nem lehet elkészíteni.

BackerMan

Szia! Köszönöm a hozzászólásod. Igen, jó írtad nagy h? kell hozzá. Lehet, hogy elfelejtettem jelezni a receptbe, de hogy a piros paprika ne égjen meg félre kel húzni a lábast. Valószín? egyértelm?nek gondoltam. A mi családunkba szoktuk egészben használni a szemes borsot levesekbe. Igaz fenn áll a veszélye, hogy rá harapunk, de ez még izgalmasabbá teszi az evést. :) A zöldség adagolás azért van mert más a f?lési id?. Igaz a zöldje nem föl szét. A paprikát mindenféleképpen utoljára rakom bele, mert fél?, hogy ki f?l a vége, és az egész er?s lesz az egész. Nálunk nem mindenki szereti a marha húst. Igen, marhából az igazi, de ára is van. :) Nem hallottál még hamis gulyáslevesr?l? Azt szinte minden üzemi konyhán készítenek. Én így készítem a gulyáslevest. Van aki másként. Ha gondolod elkészíted így, nálunk nagy sikere volt.

Gabys

Szió, nagyon örülök, hogy nem sért?dtél meg:) A kezd?k miatt célszer? lenne átjavítani a pirospaprikás részt. Én egyszerre teszem bele a zöldséget és mindent, nem aprózom el. Még sose f?tt szét semmi. S?t, télen, bogrács helyett a gyorsaság miatt kuktába f?z?m, mindent gyorsan belepakolva. A csíp?s paprika meg aki akar tesz bele. Alapjaiban nincs gondom a leveseddel. A többi szájíz kérdése. Hallottam hamis gulyáslevesr?l...hát arról meg aztán nem is mondok semmit:))) Nekem gulyásleves az hússal készült gulyásleves, a másik + egy rossz emlék? menzás hamisítvány brrrrrrrrrrrrr

BackerMan

De ha ügyes vagy akkor gázon bográcsba is megtudod csinálni. :)

Törölt felhasználó

Bocsi, hogy beleszólok, de a gulyás alapja a pörkölt, márpedig a pörkölt attól lesz pörkölt, hogy a zsírban megdinsztelt hagymát jól beszórjuk pirospaprikával és MEGPÖRKÖLJÜK, azaz addig sütjük míg a pirospaprika meg nem PÖRKÖL?DIK, ez adja meg az igazi pörkölt ízét, ha kész mehet rá a hús és addig kell együtt pörkölni tovább, míg a hús ki nem fehéredik, utána felöntjük annyi vízzel, ami éppen-hogy ellepi és így készítjük el a gulyás pörköltalapját. Ja, és amir?l itt fent beszélgettek annak köze sincs a gulyáshoz, mert mint a nevéb?l is ki lehet következtetni gulyás csak marha lehet, disznóból meg nem lesz marha, csak azokból akiket át lehet verni disznóból készült un. "gulyással", jobb lenne inkább "kondás levesnek" hívni... (nem rátok gondolok, mert látom azért ti tudjátok mib?l igazi a gulyás)

BackerMan

Köszönöm, hogy hozzá szóltok a recepthez. Úgy gondolom, hogy mindenki ízlése szerint készíti el az ételeket és ha valakinek tetszik akkor elkészíti saját magának is vagy a saját verzióját. Szerintem nem lenne értelme az ilyen és hasonló web szakács könyveknek, ha mindenki egyformán f?zne ugyanazzal az ízekkel. A hiányosságot javítom a receptben. Köszi!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek