r
Nosalty Logó

Gulyásleves ahogy BackerMan készíti

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
BackerMan
Gulyásleves ahogy BackerMan készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 232 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1393 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 28 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    560 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    254 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    723.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    335 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    1241 micro
  • β-karotin
    3364 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 232 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.4 g

Zsír

  • Összesen
    53.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3359.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    518 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    384 mg
  • Foszfor
    1523 mg
  • Nátrium
    822 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    4340.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2011 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    261 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    393 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    534 micro
  • Kolin:
    394 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    7444 micro
  • β-karotin
    20182 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    881 micro
Összesen 1393 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    68.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    151 micro
  • β-karotin
    410 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 28 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, és a zsiradékon elkezdjük dinsztelni (én ilyenkor szoktam rátenni egy tk sót, mert szerintem könnyebben fonyad). Rádobjuk a szemes borsot és az egész köményt. Ha a vöröshagyma átpirult, akkor tegyük bele az egyik fokhagymát apróra vágva.
  2. Dobjuk bele a felkockázott húst, és pirítsuk, amíg átfehéredik, de ne eresszen még levet. Fére huzzuk ésrádobjuk az őrölt paprikát, és kis lángon pirítjuk tovább ne hogy megégjen a paprika mert akkor megkeseredik. Felöntjük kb. 1 l vízzel, és kb. 10 percig főzzük.
  3. A zöldségeket megpucoljuk, és felaprítjuk. Mikor kész, rátesszük a húsra, és annyi vizet adunk hozzá, hogy ellepje. Hozzáadjuk a gulyáskrémet és a paprikakrémet is.
  4. Erősen forraljuk jó 10 percig, és rátesszük a zöldeket és az erőspaprikát. Felengedjük a megfelelő mennyiségű vízzel. Forrás után még ízesítjük, és készre főzzük.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4590
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 14.

Ajánló

Aki még nem evett, annak kötelező. Ha vega vagy, akkor hagyd ki a húst, és úgy készítsd el.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
BackerMan 39 recept

Az egyik leghíresebb magyar étel. Szinte bárhol a világon a gulyás szó hallatán a magyarok jutnak az eszükbe. Az egyik kedvenc levesem. Szeretem, mert kiados étel és finom. Bár rengetegszer ettem, de ez volt az első alakom, hogy elkészítsem. A legjobb kint a szabadban bográcsban megfőzni. Nekem kötelező hozzá a friss kenyér és az erős paprika. Sikerem is lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek