r
Nosalty Logó

Gulyásleves marhanyakból

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Macska
Gulyásleves marhanyakból
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 335 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2350 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 83 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    34.1 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    784.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    413 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    297.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    463 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    130 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    1785 micro
  • β-karotin
    4628 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    368 micro
  • Lut-zea
    552 micro
Összesen 335 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    238.5 g

Zsír

  • Összesen
    63 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    654 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5488.7 g
  • Cink
    60 mg
  • Szelén
    253 mg
  • Kálcium
    574 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    522 mg
  • Foszfor
    2891 mg
  • Nátrium
    1151 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    201.3 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    2082.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3239 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    314 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    909 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    532 micro
  • Kolin:
    837 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    12496 micro
  • β-karotin
    32395 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2577 micro
  • Lut-zea
    3864 micro
Összesen 2350 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    72 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    432 micro
  • β-karotin
    1120 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    89 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 83 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, és a zsiradékon üvegesre dinszteljük.
  2. A marhanyakat megtisztítjuk az esetleges nagyobb hártyáktól, megmossuk, és kockára vágjuk.
  3. Ha kész a hagyma, akkor levesszük a tűzről, és belekeverjüka pirospaprikát, beletesszük a marhanyakat, és visszatesszük a tűzre. Néhány percig kevergetjük, hozzátesszük a sót, borsot, köményt, fokhagymát, paprikát és paradicsomot, a vörösborral felöntjük, és még annyi vízzel, hogy bőven ellepje.
  4. A forrásban lévő levest lassú tűzön kb40percig főzzük.
  5. Közben megtisztítjuk a zöldséget és a burgonyát - a répákat hosszúkásra, a burgonyát kockára vágjuk.
  6. Hozzáadjuk a leveshez a fehér- és sárgarépát és annyi vizet adunk hozzá, hogy ellepje. Ne hideg vizet használjunk, mert az lehűti a levest.
  7. Mikor a hús kezd megpuhulni, akkor hozzátesszük a burgonyakockákat és a petrezselymet. Ha kell, akkor ismét pótoljuk a vizet, és esetleg sózzuk, ha szükséges, majd készre főzzük.
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 16211
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 10.

Ajánló

Érdemes nagyobb mennyiséget csinálni belőle, mert másnap, ha lehet, még finomabb !

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon sokféle húsból csináltam már gulyáslevest, de a marhanyakból készülő lett az egyértelmű győztes. Ahhoz képest, hogy gyerekkoromban nem ettem meg, mára nagy kedvenc lett!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek