r
Nosalty Logó

Gulyás marhalábszárból

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Manci Szabó
Gulyás marhalábszárból
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
kukta
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 312 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 2497 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 41 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1221.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    349 mg
  • Nátrium
    695 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    645.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    339 micro
  • β-karotin
    1178 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    447 micro
Összesen 312 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    244.3 g

Zsír

  • Összesen
    73 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9770.1 g
  • Cink
    74 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    634 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    481 mg
  • Foszfor
    2794 mg
  • Nátrium
    5561 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    212.9 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    5165.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    897 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    422 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    829 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    442 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2712 micro
  • β-karotin
    9424 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    5147 micro
  • Lut-zea
    3577 micro
Összesen 2497 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    85 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 41 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A felkockázott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát megdinszteljük, és hozzáadjuk a felkockázott marhalábszárat. Erős lángon addig keverjük, amíg a hús kiengedi a saját levét.
  2. Gyorsfőzőfedő segítségével kb. 10 percig főzzük.
  3. Hozzáadjuk a felkockázott krumplit, paprikát, paradicsomot és a többi fűszert is.
  4. Felengedjük a vízzel és még kb. 50 percig közepes lángon főzzük.
  5. Tálaláskor csilivel díszítjük.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 131
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 75
  • Össznézettség: 52436
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 26.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gulyás marhalábszárból
Manci Szabó 31 recept

Kitűnő és nagyon laktató egytálétel.

Hozzászólások (2)

Manci Szabó

Köszönöm a rengeteg megosztást.

Törölt felhasználó

Kedves Manci! Én már régóta szeretnék egy jó gulyásleves receptet, de ebb?l sajnos kimaradt, hogy mikor tesszük bele a sárgarépát, a petrezselymet és a zöldjét, valamint a pirospaprikát. Csodálkozom, hogy ezt senki nem vett még észre és így került be a válogatásba. Kérem, írja meg részletesen a receptet! Köszönettel

Manci Szabó

Mivel én a pörkölt alapot gyorsf?z?-edényben készítem, amikor már majdnem megpuhult a hús- akkor megy bele a többi hozzávaló /krumpli,s.répa,és a többi/ még felengedem vízzel és közepes lángon bejezem a f?zést.

Manci Szabó

Amúgy a leírás jó, mert kiderül bel?le, hogy el?ször a pörköltet készítjük és majd a többi hozzávaló....és még víz, attól függ?en ki milyen levesesen szereti...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Itt a zsenge CUKKINI: így maxold ki a most legfinomabb...

A tök és az uborka keresztezéséből született, ízében kellemesen semleges, nagyszerű alapanyaga húsos és vegetáriánus fogásoknak, könnyen elkészíthető, kalóriaszegény, viszont vitaminokban gazdag. Van-e még ilyen zöldségfélénk, amelyről gyakorlatilag csak csupa pozitív tulajdonságot tudunk elmondani? A cukkini tényleg a nyár egyik favoritja, imádjuk!