Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Grillezett makréla szósszal

Grillezett makréla szósszal
Grillezett makréla szósszal
17 perc / előkészület: 5 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel szeretem a halat és a könnyű, gyors főzés híve vagyok, egy Japánban tanult receptet osztok meg. Itt napi szinten fogyasztják minden háztartásban. Amennyiben nincs makréla, egyéb halfajtával is elkészíthető.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Én friss, tavaszi káposztát szeleteltem fel hozzá, így nagyon finom, egészséges és diétás lett a köret is:-) 

 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított halszelet mindkét felét megsózzuk.
  2. Ezután grillsütőben mindkét felét megsütjük.
  3. A szósz elkészítése: a cukrot a szójaszósszal egy kis lábasban összefőzzük.
  4. Amikor a szósz karamelles színt kap, már kész is, hagyjuk egy kicsit kihűlni.
  5. A halat a kissé kihűlt szósszal leöntve tálaljuk.
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 995
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nihonka

Mióta szakács: 2014.04.26.
340 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: japán
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatechnológia: grill
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

japán halétel, grillezett hal, makréla grillezve

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

176
makréla 25 dkg
barna cukor 1 csapott ek
szójaszósz 1 ek
0 ízlés szerint