r
Nosalty Logó

Halfilé karamellizált hagymával és gombával

Monique
Halfilé karamellizált hagymával és gombával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A köret elkészítése:

A hal grillezése:

A hagymás alap készítése:

657
Kalória
53.5g
Fehérje
45.7g
Szénhidrát
29.7g
Zsír
475.9g
Víz
150g
Koleszterin
7.1g
Élelmi rost
9.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A köret elkészítése:

A hal grillezése:

A hagymás alap készítése:

Összesen 657 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A köret elkészítése:

A hal grillezése:

A hagymás alap készítése:

Összesen 2636 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A köret elkészítése:

A hal grillezése:

A hagymás alap készítése:

Összesen 95 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1835 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    412 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    796 mg
  • Nátrium
    389 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    475.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    228 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 657 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    214.1 g

Zsír

  • Összesen
    118.9 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    600 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7340.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    367 mg
  • Kálcium
    1649 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    550 mg
  • Foszfor
    3185 mg
  • Nátrium
    1554 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    182.9 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    1903.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1053 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    164 mg
  • D vitamin:
    358 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    393 micro
  • Kolin:
    725 mg
  • Retinol - A vitamin:
    927 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    911 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    898 micro
Összesen 2636 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    69.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 95 kcal

Elkészítés

A köret elkészítése:

  1. A krumplikat jól megtisztítjuk, hosszában félbevágjuk, és feltesszük főni.
  2. Addig sűrű besamelmártást csinálunk, amihez a reszelt sajt 2/3-át is hozzáadjuk.
  3. A besamelt kiskanállal a krumplik közepére halmozzuk, és a maradék sajttal megszórjuk. Tepsibe helyezzük, félretesszük.
  4. A halfiléket sóval, borssal olívaolajon meggrillezzük. Kivesszük a visszamaradt szaftból.

A hal grillezése:

  1. A hagymákat félkarikákra vágjuk, és a grillezésből visszamaradt szaftra tesszük, fedő nélkül, kevergetve barnára sütjük kb. 20-25 perc alatt. 10 perccel a befejezés előtt hozzáadjuk a többi hozzávalót is.
  2. A krumplikat előmelegített sütőben szép pirosra sütjük kb. 5-6 perc alatt.
  3. Tálaláskor a halra adagoljuk a fűszeres karamellizált gombás egyveleget, mellé a krumplikat, aminek a tetején jól mutat egy-egy kis rozmaringszál díszítésként.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 5 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nagy halfogyasztók vagyunk, ezért próbálkozok mindig új köntösbe öltöztetni a halfiléket, hogy ne legyen unalmas. A spájzban volt rengeteg hagyma, krumpli, gombakonzervek, a kertben friss fűszernövények, hát ez sült ki belőle. :)

További receptek

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Fekete Melinda

Strandos hekk

A lángost, a hekket és a főtt kukoricát magában foglaló "szentháromság" tagjaként, a paprikás lisztbe forgatott és bő olajban kisütött hal az egyik legkeresettebb strandétel ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...