r
Nosalty Logó

Halfilé karamellizált hagymával és gombával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Monique
Halfilé karamellizált hagymával és gombával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
grill
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A köret elkészítése:

A hal grillezése:

A hagymás alap készítése:

Összesen 657 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A köret elkészítése:

A hal grillezése:

A hagymás alap készítése:

Összesen 2636 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A köret elkészítése:

A hal grillezése:

A hagymás alap készítése:

Összesen 95 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1835 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    412 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    796 mg
  • Nátrium
    389 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    475.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    228 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 657 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    214.1 g

Zsír

  • Összesen
    118.9 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    600 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7340.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    367 mg
  • Kálcium
    1649 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    550 mg
  • Foszfor
    3185 mg
  • Nátrium
    1554 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    182.9 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1903.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1053 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    164 mg
  • D vitamin:
    358 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    393 micro
  • Kolin:
    725 mg
  • Retinol - A vitamin:
    927 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    911 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    898 micro
Összesen 2636 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 95 Kcal

Hozzávalók

A köret elkészítése:

A hal grillezése:

A hagymás alap készítése:

Elkészítés

A köret elkészítése:

  1. A krumplikat jól megtisztítjuk, hosszában félbevágjuk, és feltesszük főni.
  2. Addig sűrű besamelmártást csinálunk, amihez a reszelt sajt 2/3-át is hozzáadjuk.
  3. A besamelt kiskanállal a krumplik közepére halmozzuk, és a maradék sajttal megszórjuk. Tepsibe helyezzük, félretesszük.
  4. A halfiléket sóval, borssal olívaolajon meggrillezzük. Kivesszük a visszamaradt szaftból.

A hal grillezése:

  1. A hagymákat félkarikákra vágjuk, és a grillezésből visszamaradt szaftra tesszük, fedő nélkül, kevergetve barnára sütjük kb. 20-25 perc alatt. 10 perccel a befejezés előtt hozzáadjuk a többi hozzávalót is.
  2. A krumplikat előmelegített sütőben szép pirosra sütjük kb. 5-6 perc alatt.
  3. Tálaláskor a halra adagoljuk a fűszeres karamellizált gombás egyveleget, mellé a krumplikat, aminek a tetején jól mutat egy-egy kis rozmaringszál díszítésként.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6049
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 05.

Ajánló

Aki nem szereti a halat, az természetesen csirkemellel vagy sertéskarajjal is elkészítheti, azzal is jól működik.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Halfilé karamellizált hagymával és gombával
Monique 73 recept

Nagy halfogyasztók vagyunk, ezért próbálkozok mindig új köntösbe öltöztetni a halfiléket, hogy ne legyen unalmas. A spájzban volt rengeteg hagyma, krumpli, gombakonzervek, a kertben friss fűszernövények, hát ez sült ki belőle. :)

Hozzávalók

A köret elkészítése:

A hal grillezése:

A hagymás alap készítése:

Címlapról ajánljuk

Süss, főzz és nyerj a Rögös túróval!

A magyar gasztronómiát több olyan alapanyag is különlegessé teszi, amit a világ más pontjain egyáltalán nem vagy teljesen más módon használnak. Ilyen például a Rögös túró. Páratlan tejtermékünket csak a Kárpát-medencében állítják elő, éppen ezért a belőle készített ételek is egyedülállóak. Itt a lehetőség, hogy ezekkel az izgalmas fogásokkal nyerj! (x)

Hirdetés

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.