Nosalty Logó

Graham-tönkölykenyér magokkal

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
edan
Graham-tönkölykenyér magokkal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
kenyérsütő
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 188 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2236 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 226 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    757.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    459 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 188 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.1 g

Zsír

  • Összesen
    54.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9087.9 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    330 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    834 mg
  • Foszfor
    2261 mg
  • Nátrium
    5503 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    382.3 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

VÍZ

  • Összesen
    445.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    376 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    973 micro
Összesen 2236 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    918 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    556 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    45 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 226 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Langyos vízben keverjük el a cukrot és az élesztőt, hagyjuk felfutni.
  2. Az élesztős vízbe mérjük a sót, a C-vitamint, az olajat, a sikért,majd a liszteket is. Sima, ruganyos tésztává keverjük/dagasztjuk: ezt legkönyebben a kenyérsütőgép dagasztójával tehetjük meg, de kézzel is kidagaszthatjuk10 perc alatt. Ha a tészta összeállt, belegyúrjuk a durvára vágott magokat is. Egy edénybe tesszük, letakarjuk, és meleg helyre tesszük kelni kb. 30-40 percre. Ha a kenyérsütővel dagasztattuk be, akkor hagyjuk abban a tésztát.
  3. Ha kissé megkelt, emeljük ki az edényből, és gyengéden formázzuk meg, hajtogassuk kenyér alakúvá, de ne püföljük ki belőle az összes levegőt. Helyezzük abba az edénybe, melyben sütni szeretnénk, vágjuk be a tetejét néhány helyen.
  4. Én cserép/római/európa tálban szeretem sütni, mert ez jól megtartja a nedvességet a kenyér körül sütés közben. Az ilyen edényekkel előírásszerűen járjunk el, azaz használat előtt áztassuk 20 percig vízbe. Ezt követően az alja belsejét töröljük szárazra, és helyezzünk bele sütőpapírt -mert a kenyér hajlamos leragadni - erre tegyük a megformázott tésztát. Fedjük le a tetejével, hagyjuk 40 percig kelni.
  5. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, tegyük bele a megkelt kenyeret lefedve.
  6. Sima tepsiben vagy teflontepsiben is lehet kenyeret sütni: ebben az esetben tegyünk egy edényben vizet (kb. 1/2 litert) a sütőtérbe, már a sütő felmelegítésekor. A kelési időre konyharuhával fedjük le a tepsit, a sütést fedél nélkül kezdjük meg. Ugyanúgy 200 fokra melegítsük elő a sütőt, mint a cserépedényben történő sütéskor, de amint belehelyezzük a tepsit, mérsékeljük a hőmérsékletet 180 fokra.
  7. A kenyér kb. 45-50 perc alatt sül készre. A cserépedény tetejét a 30. percben vegyük le (vigyázzunk, hogy a felcsapódó gőz meg ne égessen), így süssük tovább a kenyeret. Ha szép barna, vegyük ki a formából, és hideg vízzel kenjük meg a tetejét, 30-40 perc múlva fel is szelhetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 15x28
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 57
  • Össznézettség: 12616
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 20.

Receptkategóriák

Évek óta sütök kenyeret: nincs finomabb a friss házi kenyérnél, melyről az utolsó morzsáig tudom, hogy mit tartalmaz.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

nagyon finom ez a kenyér, ez lett nálam A Kenyér :) ugy sutottem mint a dagasztás nélkuli kenyeret, picit tobb vizet tettem bele, fakanállal kevertem ossze es csak 2 orát kelesztettém, mert tobb idom nem volt. De isteni lett, lyukacsos, konnyu es még másnap is nagyon finom. koszi

edan

Kösz a tippet és örülök, hogy ízlett. E.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lehet citromleved anélkül, hogy felvágnád a citromot

Bosszantó, ha csak egy kis mennyiségű citromlére van szükséged, mégis félbe kell vágnod egy citromot, ami aztán sokkal gyorsabban megromlik, és mehet a kukába. Ezzel a trükkel azonban nem kell felvágnod a citromot ahhoz, hogy hozzájuss a savanyú nedűhöz.

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.