r
Nosalty Logó

Graham-tönkölykenyér magokkal

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
edan
Graham-tönkölykenyér magokkal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
kenyérsütő
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 188 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2236 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 226 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    757.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    459 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 188 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.1 g

Zsír

  • Összesen
    54.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9087.9 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    330 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    834 mg
  • Foszfor
    2261 mg
  • Nátrium
    5503 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    382.3 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

VÍZ

  • Összesen
    445.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    376 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    973 micro
Összesen 2236 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    918 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    556 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    45 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 226 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Langyos vízben keverjük el a cukrot és az élesztőt, hagyjuk felfutni.
  2. Az élesztős vízbe mérjük a sót, a C-vitamint, az olajat, a sikért,majd a liszteket is. Sima, ruganyos tésztává keverjük/dagasztjuk: ezt legkönyebben a kenyérsütőgép dagasztójával tehetjük meg, de kézzel is kidagaszthatjuk10 perc alatt. Ha a tészta összeállt, belegyúrjuk a durvára vágott magokat is. Egy edénybe tesszük, letakarjuk, és meleg helyre tesszük kelni kb. 30-40 percre. Ha a kenyérsütővel dagasztattuk be, akkor hagyjuk abban a tésztát.
  3. Ha kissé megkelt, emeljük ki az edényből, és gyengéden formázzuk meg, hajtogassuk kenyér alakúvá, de ne püföljük ki belőle az összes levegőt. Helyezzük abba az edénybe, melyben sütni szeretnénk, vágjuk be a tetejét néhány helyen.
  4. Én cserép/római/európa tálban szeretem sütni, mert ez jól megtartja a nedvességet a kenyér körül sütés közben. Az ilyen edényekkel előírásszerűen járjunk el, azaz használat előtt áztassuk 20 percig vízbe. Ezt követően az alja belsejét töröljük szárazra, és helyezzünk bele sütőpapírt -mert a kenyér hajlamos leragadni - erre tegyük a megformázott tésztát. Fedjük le a tetejével, hagyjuk 40 percig kelni.
  5. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, tegyük bele a megkelt kenyeret lefedve.
  6. Sima tepsiben vagy teflontepsiben is lehet kenyeret sütni: ebben az esetben tegyünk egy edényben vizet (kb. 1/2 litert) a sütőtérbe, már a sütő felmelegítésekor. A kelési időre konyharuhával fedjük le a tepsit, a sütést fedél nélkül kezdjük meg. Ugyanúgy 200 fokra melegítsük elő a sütőt, mint a cserépedényben történő sütéskor, de amint belehelyezzük a tepsit, mérsékeljük a hőmérsékletet 180 fokra.
  7. A kenyér kb. 45-50 perc alatt sül készre. A cserépedény tetejét a 30. percben vegyük le (vigyázzunk, hogy a felcsapódó gőz meg ne égessen), így süssük tovább a kenyeret. Ha szép barna, vegyük ki a formából, és hideg vízzel kenjük meg a tetejét, 30-40 perc múlva fel is szelhetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 15x28
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 120
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 15131
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 20.

Receptkategóriák

Évek óta sütök kenyeret: nincs finomabb a friss házi kenyérnél, melyről az utolsó morzsáig tudom, hogy mit tartalmaz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?