Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Magvas graham kenyér kenyérsütőben sütve

Magvas graham kenyér kenyérsütőben sütve
Magvas graham kenyér kenyérsütőben sütve
190 perc / előkészület: 10 perc sütés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sovány túrókrémmel megkenve igazán finom reggeli vagy tízórai.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kenyérsütőbe tesszük először a vizet, erre rá a graham-lisztet, lenmagot, szezámmagot, élesztőt, sót, cukrot és a vajat.
  2. 3 órás dagasztással egyben sütésre kapcsoljuk. Amikor elkészült, a deszkára tesszük, és ha langyos, fogyaszthatjuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 17 498
elküldve: 2
receptkönyvben: 123
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Smaragd konyha

Mióta szakács: 2014.05.04.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: köret

egyéb elnevezések

lenmagos-szezámmagos kenyér, graham-lisztes kenyér, graham kenyér szezámmaggal és lenmaggal

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

firstlady
firstlady Sun, 2016-01-03 13:57

Tetszik a recept, mert valóban graham-kenyérről szól, míg a legtöbb, amit ilyen néven jegyeznek, csak mutatóban tartalmaz egy kis graham lisztet a fehér, tönköly-, zab- stb. liszt mellett. Most már "csak" az a problémám, hogy kenyérsütő híján, villanysütőben hogyan tudom megsütni. Jó lett volna erre vonatkozóan is valami útmutatás.

L. Hedvig
L. Hedvig Fri, 2015-10-09 20:14

Nagyon örülök ennek a kenyérreceptnek, mert már régóta keresek hasonlót és mert alapreceptnek tekinthető.
Amit kifogásolok a kedves szakácsoknál, hogy pl. a kenyérsütőnél nyugodtan bízzák a gazdira, hogy mit tesz előbb a gépbe, a vizet vagy a lisztet... Úgyis úgy fogja elkészíteni, ahogy a gép útmutatójában szerepel a hozzávalók listája. Példának okáért az enyémbe először a szárazat kell beletenni, elindítani a gépet és lassan, szinte cseppenként adni hozzá a vizet. Mire gombóccá dagasztja a gép a tésztát, ott lehet hagyni, hogy tegye a dolgát. (Panasonic) És köszönöm a receptet.

465
víz 3 dl
graham-liszt 50 dkg
lenmag 2 teáskanál
szezámmag 1 teáskanál
instant élesztő 1 tasak (7 gr)
1.5 teáskanál
cukor 1 teáskanál
vaj 1 ek