Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások (1)

leírás

 
Az aszkorbinsav egy antioxidáns tulajdonságú kristályos vegyület, közismertebb nevén C-vitamin. Elnevezése a skorbut betegségre utal, mivel a szervezetben fellépő C-vitamin hiány skorbutot okozhat. Az emberi szervezet – szemben számos állatfajjal – C-vitamint nem képes előállítani, ezért kiemelkedően fontos annak táplálékkal való bevitele. A legmagasabb C-vitamin tartalmú élelmiszerek a zöldségek és a gyümölcsök. Ezek közül is kimagasló mennyiségben tartalmaz C-vitamint a csipkebogyó (400mg/100g), a petrezselyemlevél (185mg/100g) és a paradicsompaprika (180mg/100g), míg 100g citrom „csupán” 45 mg C-vitamint tartalmaz. 

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Napfénytől védett, száraz helyen.

Aszkorbinsav alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások (1)

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        anyuka54
        anyuka54 Thu, 2013-09-19 09:10

        Holnap készülök bodzabogyóból gyógyszirupot készíteni az unokáimnak .Az lenne a kérdésem,hogy ha hő éri az aszkorbinsavat elvész-e a hatása.
        A választ előre is köszönöm,szép napot:anyuka54