Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Magos kenyér

Magos kenyér
Magos kenyér
220 perc / előkészület: 10 perc sütés: 210 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik legegyszerűbb, és egyben leggyakrabban elkészített kenyerem. Nagyon szeretem, mert mindig jól sikerül, nem esik össze, és 2-3 nap után is finom.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Bármikor, bárhol, bármilyen mennyiségben.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Öntsük először a folyadékokat (a vizet és az olajat) a keverőtálba.
  2. Ebbe kerül a só és a cukor.
  3. Adjuk hozzá a lisztet.
  4. Morzsoljuk a lisztre az élesztőt úgy, hogy lehetőleg ne érintkezzen az olajjal.
  5. Válasszuk ki a megfelelő programot (az én Moulinex-gépemen ez a 2-es, fehér kenyér vagy francia kenyér-program, gépenként változik).
  6. Beállítjuk 1000 g-os kenyér sütésére, valamint a kenyérhéj színét ízlés szerint.
  7. Amikor a gép sípol, hozzáadjuk a magkeveréket (kb. 10 dkg)  a tésztához.

 

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 249
elküldve: 5
receptkönyvben: 183
elkészítve: 8/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Moncsa

Mióta szakács: 2010.10.07.
22 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: szüret, húsvét, újév
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: köret

egyéb elnevezések

tökmagos kenyér, lenmagos kenyér, szezámmagos kenyér

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

koka1220
koka1220 Tue, 2018-07-24 15:56

Szia Moncsa! Milyen hosszú a gépeden az a program, amivel sütöd? A z enyémen a francia kenyér program 3:40 perc, ezt sokallottam, az alap programon sütöttem meg, ami 3 órás, de így is túlkelt és a közepe összeesett. :( Bocsi, ha butaságot kérdezek, de még nagyon kezdő vagyok kenyérsütőgép használatban, épp csak kezdem tanulgatni. Válaszod előre is köszi :)

M0ncsa
Moncsa / M0ncsa Wed, 2018-08-15 08:50

Szia, Koka!

Bocsi a kesei valaszert, nem nagyon szoktam feljarkalni az utobbi idoben... En sima feher kenyer programon sutottem, 3:10 asszem, de mar nagyon reg ota nem sutok, amiota kiderult, hogy a fiam intolerans a glutenra. A geptol is megszabadultunk, ugyhogy meg sem tudom nezni a programokat...

Ha tulkelt es osszeesett (velem is gyakran megtortent, bar sosem zavart), probalj meg hasznalni:
- kevesebb vizet, vagy
- kevesebb elesztot, vagy
- tobb lisztet.
A lisztek tobbfelek, van, amelyik tobb vizet vesz fel, masik kevesebbet, es az elesztok sem feltetlenul egyformak. A szaraz eleszto is maskent viselkedik, mint a friss. Nem beszelve a kenyersutokrol :)
Beletelik par honapba es kenyerbe, mire kiismered az eszkozeidet, ugyhogy ne csuggedj, bele fogsz jonni. Csak kitartas :)
Udv, M.

ditte32
ditte32 / ditte32 Sat, 2012-01-21 13:10

Kipróbáltam, bevált, azóta is sütöm! A lisztett keverni szoktam: 30dkg kenyérliszt, 20 dkg sima liszt, 25 dkg teljeskiörlésű rozsliszt arányban.

M0ncsa
Moncsa / M0ncsa Sat, 2012-01-21 15:02

Szia Ditte!

Nagyon orulok, hogy sikerult a kenyer, es izlik :) En is keverni szoktam, ha van itthon teljes kiorlesu liszt (ugy egeszsegesebb, ugyebar), de ha nincs, akkor is sikerulni szokott. Ha meg meguntatok, tettem fel meg nehany magos kenyer receptet ide, lehet kiserletezni ;)
Most sutom az elso rozmaringos-dios kenyeret, nagyon kivancsi vagyok. Ha jol sikerul, felkerul az is.

870
víz 4.5 dl
olívaolaj 3 ek
cukor 1.5 csapott ek
2 kk
finomliszt 500 g
teljes kiőrlésű liszt 250 g
friss élesztő 20 g
tökmag 2.5 dkg
lenmag 2.5 dkg
szezámmag 2.5 dkg
napraforgómag 2.5 dkg