Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lenmagos teljes kiőrlésű kenyér

Lenmagos teljes kiőrlésű kenyér
Lenmagos teljes kiőrlésű kenyér
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A bolti kenyérnél ízletesebb, puhább. Pár nap után sem szárad ki. Vékony, ropogós a héja és a belseje nem esik szét. Könnyen szeletelhető. Szendvicsként, pirítósként is finom.

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Lekváros kenyérként, avokádókrémmel, tükörtojással, kesudióvajjal mind finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy korsóban vagy kis keverőtálban a langyos vízben elkeverjük a barna cukrot.
  2. Beleszórjuk az instant élesztőt, és elkeverjük. Legegyszerűbb kis habverővel. Konyharuhára tesszük a korsót, és egy másik konyharuhával betakarjuk. 5-10 perc alatt felfuttatjuk.
  3. Addig egy nagy keverőtálba mérjük a lisztet. Belekeverjük a darált lenmagot, mákszemeket és sót.
  4. A liszthez öntjük az aktív élesztőt, és elkeverjük.
  5. Hozzáadjuk az olajat, és 100-szor meggyúrjuk. Sajnos ez a hosszú gyúrás szükséges, ez adja a kenyér jó állagát. Keverőtálas robotgéppel gyúrókarral egy perc alatt kész. Ragadós lesz a tészta, de szépen összeáll. Kézzel gyúrva fakanalat vagy kemény spatulát használhatunk.
  6. Letakarjuk, duplájára kelesztjük. Kb. 30 perc, de egy óráig is eltarthat. Az üres sütőben egyenletes hőmérséklet van és nincs útban sem.
  7. Egy 24x14x7 cm-es sütőformát kivajazunk addig.
  8. A kenyértésztát visszaverjük, és újra meggyúrjuk. Hosszúkásra formázzuk, hogy beleférjen a kivajazott kenyérsütő formába.
  9. A kenyérsütő tepsibe tesszük, és hagyjuk még egy fél órát kelni. Így a kenyér a forma tetejéig emelkedik meg.
  10. A sütőt 180 Celsius fokra előmelegítjük.
  11. 45 perc alatt készre sütjük a kenyeret, és a sütőből kivéve hagyjuk hűlni.
  12. 15 perc múlva konyharuhával kiborítjuk a formából, és rácson teljesen hagyjuk kihűlni.
  13. Folpackba csomagolva a konyhapulton 5 napig eláll.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 24x14x7 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 578
elküldve: 2
receptkönyvben: 31
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

sWaddyWaddy

Mióta szakács: 2013.09.01.
398 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

magos kenyér, teljes kiőrlésű kenyér, puha teljes kiőrlésű kenyér

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

268
víz 4 dl
barna cukor 1 ek
instant élesztő 2 kávéskanál
teljes kiőrlésű liszt 70 dkg
lenmagliszt 3 púpozott ek
mák 1 ek
1 kávéskanál
olívaolaj 1 ek