r
Nosalty Logó

Lenmagos teljes kiőrlésű kenyér

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Lenmagos teljes kiőrlésű kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
kenyérsütő
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 268 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2671 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 223 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    598.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 268 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.1 g

Zsír

  • Összesen
    36.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5985.3 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    609 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    1189 mg
  • Foszfor
    2391 mg
  • Nátrium
    1597 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    26 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    538.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    118 mg

VÍZ

  • Összesen
    487.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    391 micro
  • Kolin:
    289 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1540 micro
Összesen 2671 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    499.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 223 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy korsóban vagy kis keverőtálban a langyos vízben elkeverjük a barna cukrot.
  2. Beleszórjuk az instant élesztőt, és elkeverjük. Legegyszerűbb kis habverővel. Konyharuhára tesszük a korsót, és egy másik konyharuhával betakarjuk. 5-10 perc alatt felfuttatjuk.
  3. Addig egy nagy keverőtálba mérjük a lisztet. Belekeverjük a darált lenmagot, mákszemeket és sót.
  4. A liszthez öntjük az aktív élesztőt, és elkeverjük.
  5. Hozzáadjuk az olajat, és 100-szor meggyúrjuk. Sajnos ez a hosszú gyúrás szükséges, ez adja a kenyér jó állagát. Keverőtálas robotgéppel gyúrókarral egy perc alatt kész. Ragadós lesz a tészta, de szépen összeáll. Kézzel gyúrva fakanalat vagy kemény spatulát használhatunk.
  6. Letakarjuk, duplájára kelesztjük. Kb. 30 perc, de egy óráig is eltarthat. Az üres sütőben egyenletes hőmérséklet van és nincs útban sem.
  7. Egy 24x14x7 cm-es sütőformát kivajazunk addig.
  8. A kenyértésztát visszaverjük, és újra meggyúrjuk. Hosszúkásra formázzuk, hogy beleférjen a kivajazott kenyérsütő formába.
  9. A kenyérsütő tepsibe tesszük, és hagyjuk még egy fél órát kelni. Így a kenyér a forma tetejéig emelkedik meg.
  10. A sütőt 180 Celsius fokra előmelegítjük.
  11. 45 perc alatt készre sütjük a kenyeret, és a sütőből kivéve hagyjuk hűlni.
  12. 15 perc múlva konyharuhával kiborítjuk a formából, és rácson teljesen hagyjuk kihűlni.
  13. Folpackba csomagolva a konyhapulton 5 napig eláll.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24x14x7
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6251
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 08.

Ajánló

Lekváros kenyérként, avokádókrémmel, tükörtojással, kesudióvajjal mind finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A bolti kenyérnél ízletesebb, puhább. Pár nap után sem szárad ki. Vékony, ropogós a héja és a belseje nem esik szét. Könnyen szeletelhető. Szendvicsként, pirítósként is finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...