r
Nosalty Logó

Graham-lisztes házi pizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Sandrine
Graham-lisztes házi pizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 1163 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 4647 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 184 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.6 g

Zsír

  • Összesen
    56.1 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3587.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    695 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    798 mg
  • Nátrium
    1867 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    364.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    373 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    349 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    238 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    483 micro
Összesen 1163 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    178.3 g

Zsír

  • Összesen
    224.4 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    629 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14350 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    2778 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    663 mg
  • Foszfor
    3192 mg
  • Nátrium
    7470 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    508.5 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    1456.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1492 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    607 micro
  • Kolin:
    330 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1397 micro
  • α-karotin
    124 micro
  • β-karotin
    950 micro
  • β-crypt
    167 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1931 micro
Összesen 4647 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    567.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    295 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    102 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 184 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az első 11 hozzávalót (a fél-fél tk zöldfűszer kivételével)összegyúrjuk, ha szükséges hozzáadhatunk kevés lisztet vagy olajat, állagtól függően. Dagasztjuk, majd kb. 1 óra alatt meleg helyen megkelesztjük. (Ha csak másnap akarjuk elkészíteni, akkor tegyük egy éjszakára ahűtőbe konyharuhával letakarva, és olajozzuk meg a tészta felületét. Így is kitűnően megkel, csak lassabban.)
  2. Átgyúrjuk a megkelt tésztát, kettéválasztjuk (én háromfelé vágtam, így nagyon vékony pizzatésztáim lettek). Kinyújtjuk a tepsinek megfelelő méretűre, vagy amekkora pizzát szeretnénk. Még fél órát kelesztjük.
  3. Ezalatt elkészítjük a feltéteket. A tejfölt összekeverjük a maradék zöldfűszerekkel, az átnyomott fokhagymával, kevés sóval és borssal. Hűtőbe tesszük.
  4. A paradicsomot, a lilahagymát és a mozzarellát felkarikázzuk. A fetát és a camembert-t kockázzuk, a kukoricát és az ananászt lecsepegtetjük.
  5. A pizzatésztákat megkenjük a fokhagymás tejföllel, ízlés szerint elhelyezzük rajta a feltéteket, meglocsoljuk olívaolajjal, és előmelegített sütőben megsütjük, amíg a sajt szép aranybarnára pirul.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6011
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Sandrine 57 recept

Házi pizza egy kicsit másképp. Nagyon vékonyra nyújtott graham-lisztes pizzatészta, variálható feltétek. Most az én egyik kedvenc változatomat mutatom be.

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?