r
Nosalty Logó

Gombás-kukoricás-fetás szósz szélesmetélttel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Gombás-kukoricás-fetás szósz szélesmetélttel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A szószhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 1481 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A szószhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 7406 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A szószhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 110 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.4 g

Zsír

  • Összesen
    75.1 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3359.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    688 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    893 mg
  • Nátrium
    1464 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    969.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    596 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    183 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    494 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    503 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    1090 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3063 micro
Összesen 1481 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    307 g

Zsír

  • Összesen
    375.6 g
  • Telített zsírsav
    200 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16799.1 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    627 mg
  • Kálcium
    3441 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    853 mg
  • Foszfor
    4463 mg
  • Nátrium
    7320 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    713.7 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    4848.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2979 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    259 mg
  • D vitamin:
    203 micro
  • K vitamin:
    915 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    90 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2468 micro
  • Kolin:
    519 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2516 micro
  • α-karotin
    111 micro
  • β-karotin
    5449 micro
  • β-crypt
    196 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15314 micro
Összesen 7406 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    227 micro
Összesen 110 kcal

Hozzávalók

A szószhoz

A körethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A szószhoz

  1. Az olajon és a kis vajon, amit felolvasztunk, a szeletelt pórét, és áttört fokhagymát kevés sóval fedő alatt puhára pároljuk pár percig, majd beletesszük a friss gombaszeleteket, a zöldborsót, sózzuk és borsozzuk, beletesszük a kukoricát, finomra vágott zellerzöldet, kevés vizet öntve rá, kb.1- 2 dl.
  2. Főzzük 20-25 percig, még mindig fedő alatt, majd kóstoljuk, ha szükséges ízesítjük, beletesszük a karikára vágott virslit, a pulykamell sonka csíkokat, 4-5 perc főzés után beletesszük a petrezselymet, a vajat és a tejszínt, összeforraljuk, és melegen tartjuk.
  3. Lobogó sós, kicsit olajos vízben a tésztát előírás szerint kifőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük, majd melegen tálaljuk a szósszal együtt. Vagy külön , de legjobb a szósszal összekeverve. Ezért nem szabad a tésztát teljesen kifőzni, csak ahogy az olaszok szokták, hisz még a szószból sokat felszív a tészta.:-)
  4. Tálalása: a tetejére felkockázott feta sajtot, friss petrezselymet vágunk finomra, és megszórjuk a felcsíkozott füstölt pulykamell sonkával (adhatunk még hozzá reszelt sajtot is).
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1897
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 02.

Ajánló

Nagyon finom fehérbort kínáljunk utána.:-) Friss házi szörpöt, ásványvizet. Tálaljunk elé: finom friss, tavaszi levest, akár krémlevest póréból, brokkoliból.:-)) Nagyon finom brokkoliból, mi azt ettük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás-kukoricás-fetás szósz szélesmetélttel
Éva-Anyóca 350 recept

Szeretjük a gyors, finom, fűszeres, tejszínes szószokat. A virsli kihagyható, de aki nem tudja vegyesen vagy csak sonkából csinálni, jöhet a csak virsli. Azzal is finom.:-) Tészta lehet: spagetti, linguini, szélesmetélt, de orsó vagy rigatoni is.:-) Ha szélesmetélt, akkor a rövidebb T...os fajtát szoktam venni, jobban lehet kezelni étkezéskor. De természetesen sokszor van, amikor az olasz ,hosszút veszem.:-) Finom és gyors tavaszi tejszínes szósz lett az ebéd. Ennyi a történet.:-)) Sajnos a finom ebéd elkészülésének a végére, amikor éppen tálalni szerettem volna, az idő változott, a napsütés eltűnt, és beborult, elkezdett esni, de végül is minden jóra és finomra sikerült.:-)  

Hozzávalók

A szószhoz

A körethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?