r
Nosalty Logó

Gombás csirkemáj paszternákpürével és párolt zöldségekkel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gizi
Gombás csirkemáj paszternákpürével és párolt zöldségekkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Csirkemáj

Paszternákpüré

Párolt zöldségek

Összesen 549 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Csirkemáj

Paszternákpüré

Párolt zöldségek

Összesen 2193 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Csirkemáj

Paszternákpüré

Párolt zöldségek

Összesen 62 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    34.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    845 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    451 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    578.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2370 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    188 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    512 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2028 micro
  • α-karotin
    1269 micro
  • β-karotin
    3471 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    666 micro
  • Lut-zea
    4696 micro
Összesen 549 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    71.1 g

Zsír

  • Összesen
    137.3 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1039 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3379.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    505 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    493 mg
  • Foszfor
    1802 mg
  • Nátrium
    366 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    194.7 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    2313.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9482 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    37 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    750 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    175 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2049 micro
  • Kolin:
    603 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8110 micro
  • α-karotin
    5076 micro
  • β-karotin
    13883 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    2662 micro
  • Lut-zea
    18784 micro
Összesen 2193 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    95 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    228 micro
  • α-karotin
    143 micro
  • β-karotin
    390 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    75 micro
  • Lut-zea
    528 micro
Összesen 62 Kcal

Hozzávalók

Csirkemáj

Paszternákpüré

Párolt zöldségek

Elkészítés

Csirkemáj

  1. A gombát tisztítsuk meg, majd vékonyan szeleteljük fel. A csirkemájat alaposan mossuk meg, majd vágjuk kisebb kockákra. A lila hagymát pucoljuk meg, és vágjuk fel apróra. A paradicsomot és a paprikát szeleteljük fel.
  2. Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat és a vajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott lila hagymát, és kezdjük el párolni.
  3. Pár perc után adjuk hozzá a felszeletelt paradicsomot és paprikát, majd pároljuk tovább.
  4. Amikor a hagyma üvegesre párolódott, és a paradicsom és a paprika kissé összeesett, adjuk hozzá a gombát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a fűszerekkel, majd pároljuk kb. 10 percig.
  5. Ezután szórjuk meg a füstölt pirospaprikával, adjuk hozzá az kockákra vágott csirkemájat, öntsük fel a vízzel, majd főzzük kb. 10 percig, hogy a csirkemáj készre főljön. Arra figyeljünk, nehogy túlfőzzük a májat, mert akkor száraz és kemény lesz. (közben kóstoljuk, és ha szükséges, ízesítsünk utána)

Paszternákpüré

  1. A paszternákot és a krumplit pucoljuk meg, vágjuk fel kisebb kockákra, öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje, majd sózzuk, adjuk hozzá az ételízesítőt, és főzzük puhára.
  2. Ezután szűrjük le, adjuk hozzá a vajat, egy kevés főzőlevet, ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg őrölt fehér borssal, majd botmixerrel pépesítsük. (a főzőlevet apránként adagoljuk hozzá, nehogy túl híg legyen az elkészült püré)
  3. Az elkészült pürét egy szitán passzírozzuk át, hogy csomómentes, és selymes-krémes legyen, majd tálalásig tartsuk melegen.

Párolt zöldségek

  1. A sárgarépát és a paszternákot pucoljuk meg, majd vágjuk fel vastagabb szeletekre.
  2. Ezután adjuk hozzá az apró patisszont, öntsük fel vízzel, sózzuk, adjuk hozzá az ételízesítőt, majd pár perc alatt főzzük roppanósra a zöldségeket.
  3. Ezután szűrőkanállal szedjük ki a vízből, és tálalásig tartsuk melegen. (Amennyiben úgy döntünk, hogy patisszon helyett céklát főzünk, akkor azt mindenképpen külön főzzük meg, mert különben elszínezi a zöldségeket!!!!)
  4. Tálaláskor a tányér egyik felébe kanalazzuk a paszternákpürét, majd helyezzük rá a párolt zöldségeket. A tányér másik felébe pedig kanalazzuk a gombás-csirkemájat, majd úgy kínáljuk.
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 2735
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Csirkemáj

Paszternákpüré

Párolt zöldségek

Címlapról ajánljuk

További cikkek