r
Nosalty Logó

Csirkemell vegyes gombával és újburgonyával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gombagasztro
Csirkemell vegyes gombával és újburgonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 387 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1551 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 63 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    911.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    536 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    455.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1537 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2834 micro
Összesen 387 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.4 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    341 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3645.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    376 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    511 mg
  • Foszfor
    2146 mg
  • Nátrium
    409 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    179 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1823 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    608 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    196 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    518 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    77 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    429 micro
  • Kolin:
    626 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6148 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11336 micro
Összesen 1551 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    467 micro
Összesen 63 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy fedeles tepsi aljába kevés olajat öntünk, a fűszerkeverékkel jól bedörzsöljük a csirkét, kevés vizet öntünk alá, majd fedővel kb. 1 órán át sütjük.
  2. Az újburgonyákat kettévágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük olívaolajjal, megszórjuk sóval és római köménnyel és ropogósra sütjük.
  3. A gombákat felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, fokhagymával fűszerezzük, lepirítjuk és a legvégén hozzáadjuk a friss, mosott spenótot. Hagyjuk megfonnyadni (3-4 perc), összeforgatjuk, majd a hús és burgonya mellé tálaljuk. Kitűnő tavaszi étel, amely az ünnepi asztalon is megállja a helyét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 269
  • Feltöltés dátuma: 2023. március 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkemell vegyes gombával és újburgonyával
Gombagasztro 357 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk