Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombába töltött padlizsános csirkefasírt rántva

Gombába töltött padlizsános csirkefasírt rántva
Gombába töltött padlizsános csirkefasírt rántva
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hétvégén nagy bevásárlást csaptam, így hamarjában a hűtőben lelhető maradékok feldolgozásával helyet kellett biztosítanom az új jövevényeknek. Gyakran járok így, mivel nagyon szeretek vásárolni, amit olykor túlzásba is viszek, tehát gyorsan kell cselekednem, vagy úgy járok, hogy nem tudom becsukni a hűtőajtót. Nem bölcs dolog, de valószínűleg nem vagyok egyedül ezzel a mániámmal.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Petrezselymes burgonyával tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombát megszabadítjuk tönkjétől, megtisztítjuk.
  2. A húst, a gombatönköket, a megpucolt padlizsánt ledaráljuk, ha lehet durva lyukú darálón.
  3. A húsos masszához keverjük a tojást a beáztatott zsemlét, a fűszereket (mindenki bátran használja a tőle megszokottat), és a gombafejeket jó púposra tömjük vele.
  4. A megtöltött gombafejeket lisztbe, tojásba, morzsába mártjuk, és bő forró olajban aranybarnára sütjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 837
elküldve: 3
receptkönyvben: 145
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, karácsonyi receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

töltött gomba, padlizsános rántott csirkefasírt

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

katalinka3
katalinka3 Sun, 2012-03-25 15:52

Kedves Évi-néni! Ez a recepted Nálam telitalálat! Történt ugyanis Velem e hét végén, összevásároltam mindenfélét, /csirkemellet, padlizsánt, gombát/ hogy készítek majd valamit belőlük. A recepted minden "gondom"-at egycsapásra megoldotta. Hálás köszönettel. Katalinka3.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2012-03-26 11:46

Kedves Katalinka3!
Igazán örülök az örömödnek. Köszönöm, hogy erről engem is értesítettél. Jó étvágyat! Üdv: Évi néni

684
csirkemell filé 50 dkg
padlizsán 25 dkg
fokhagyma 5 gerezd
zsemle 1 db
tojás 1 db
1 tk
bors 1 tk
koriandermag 1 tk
fűszersó 1 teáskanál
worcestershire-szósz 1 ek
mustár 1 tk
kakukkfű 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
szerecsendió 1 csipet
cayenne bors 1 csipet
petrezselyem 1 ek
finomliszt 10 dkg
tojás 2 db
zsemlemorzsa 10 dkg
napraforgó olaj 2 dl
gomba 14 nagy db