r
Nosalty Logó

Gombás sertéscomb

NS
Gombás sertéscomb
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húshoz

A gombához

A körethez

745
Kalória
48g
Fehérje
88.1g
Szénhidrát
20.8g
Zsír
481g
Víz
118.1g
Koleszterin
4.8g
Élelmi rost
4.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A gombához

A körethez

Összesen 745 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A gombához

A körethez

Összesen 5959 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A gombához

A körethez

Összesen 115 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    950.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    597 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    88.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    481 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 745 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    384.3 g

Zsír

  • Összesen
    166.6 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    945 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7602.2 g
  • Cink
    39 mg
  • Szelén
    487 mg
  • Kálcium
    397 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    616 mg
  • Foszfor
    4776 mg
  • Nátrium
    1224 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    704.6 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    3847.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    321 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    144 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2065 micro
  • Kolin:
    1201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 5959 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    74.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 115 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. Kisebb szeletekre felvágjuk a sertéscombot, a hússzeleteket, sózzuk, borsozzuk, majd olajon kifehérítjük, felöntjük vízzel, majd megpároljuk.
  2. Míg a hús párolódik, elkészíthetjük a gombát és a rizst is felrakhatjuk. Rizs helyett bármilyen köretet választhatunk (pl.: krumpli törve, püré, rizibizi).
  3. A gombát vékony szeletekre vágjuk, de lehet ízlés szerint is vágni.
  4. Feldaraboljuk a hagymát, nagyobb szálakra, a hagyma mennyiségét ízlés szerint változtathatjuk.
  5. Olajon felrakjuk a hagymát, megpirítjuk, majd a gombákat hozzáadjuk, és puhára főzzük. Sóval, borssal ízesítjük, a gomba levét elforraljuk, majd annyi vizet adjuk hozzá, amitől jó szaftos lesz.
  6. Eközben a húsok is megpuhultak.
  7. Tálalás: Kimerjük a rizst egy tányérra. (Én nem öntöttem össze a húst és a gombát, így mindkét szaftból csepegtettem a rizsre, és mellé tálaltam a gombát és a húst, savanyúval nagyon finom. Gomba helyett lehet borsót is használni.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 60 p

Egy ismerősnél vacsoráztunk, ahol ez az étel volt a főfogás. Nejemnek és nekem annyira ízlett, hogy elkészítettük a saját változatunkat. Nagyon finom lett. Jó étvágyat.

További receptek

Stroganoff bélszín

A Stroganoff igazi klasszikus, az ünnepi szezonban pedig talán az is belefér, hogy hagyományos módon, bélszínből készítsük el. A gombás hús nem véletlenül sokak kedvence, hiszen ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek