Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ormánsági húsfalatok rizsropogóssal

Ormánsági húsfalatok rizsropogóssal
Ormánsági húsfalatok rizsropogóssal
120 perc / előkészület: 30 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régen meg akartam már csinálni, mostanra sikerült. Nagyon laktató, és nagyon finom.

hozzávalók / 5 adag

Húsfalatok

Rizsropogós

Sütőzsiradék

Rizsropogós

ajánlat

Nem diétázóknak, és nem vegáknak. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

Húsfalatok

  1. A csirkecombot kifilézzük, a sertéscombot vékonyabb szeletekre vágjuk. Sóval, borssal ízesítjük, és lisztbe forgatjuk, majd forró olajban elősütjük. (Vigyázzunk a só mennyiségével, mert a főzés során töményednek az ízek.)
  2. A kisült húsokat egy magas falú jénaiba tesszük, alulra a sertést, rá a csirkét.
  3. A húshoz felhasznált sütőzsiradékban egy pici sóval a felszeletelt gombát megpirítjuk. A tejföllel és a vízzel felöntjük, a majoránnával fűszerezzük, és jól összerottyantjuk.
  4. A szószt a jénaiban lévő húsokra öntjük, lefedjük, és a 170 fokra előmelegített sütőben bő 1 óráig sütjük, majd fedő nélkül még fél órát bent hagyjuk.

Rizsropogós

  1. A kimért rizst a 2 ek olajon átmelegítjük, majd a vízzel felöntve, megsózva puhára főzzük, majd hagyjuk kézmelegre hűlni.
  2. Közben a szalonnákat apró kockákra vágjuk, és zsírjára sütjük. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és pirítjuk.
  3. A tejet, a vajat és a lisztet mártássá dolgozzuk, majd beleforgatjuk a rizst és a hagymás szalonnát. Belekeverünk egy egész tojást. (Ha nagyon híg lenne, tehetünk még bele egy kevés lisztet.)
  4. Vizes kézzel golyókat formálunk belőle, zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban aranybarnára sütjük. (Ne ijedjünk meg, ha ragad, és nem tudjuk szép golyókká formálni, a lényeg, hogy ne essenek szét.)
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 197
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Morzsácska

Mióta szakács: 2012.07.12.
39 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

ormánsági húsfalatok, rizsropogós, tejfölös-gombás hús rizsropogóssal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1207
csirkecomb 4 db
sertéscomb 30 dkg
gomba 4 közepes db
tejföl 375 g
finomliszt 1 bögre
majoranna 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
víz 1 dl
napraforgó olaj 0.5 dl
rizs 20 dkg
víz 4 dl
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
tej 1 dl
vaj 3 dkg
tojás 1 db
finomliszt 5 dkg
kolozsvári szalonna 5 dkg
kenyérszalonna 3 dkg
vöröshagyma 1 kis db
zsemlemorzsa 1 bögre