r
Nosalty Logó

Gombás-fehérboros csirkecomb

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Audrey
Gombás-fehérboros csirkecomb
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 513 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2051 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 91 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    743.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    373 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    351 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    190 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    628 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    746 micro
Összesen 513 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    107.5 g

Zsír

  • Összesen
    127.3 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    584 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2973.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    444 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    243 mg
  • Foszfor
    1491 mg
  • Nátrium
    633 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1403.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    639 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    761 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    357 mg
  • Retinol - A vitamin:
    430 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2513 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2983 micro
Összesen 2051 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 91 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombokat, ha egész combokat vettünk, vágjuk félbe, sózzuk be, szedjük le a bőrét, ha nem szeretjük, majd tegyük félre, amíg előkészítjük a többi hozzávalót. Én csirke felsőcombból készítettem.
  2. Tisztítsuk meg és szeleteljük fel a gombát, a hagymát pedig aprítsuk fel.
  3. Serpenyőben kevés olajon, nagy lángon pirítsuk meg a hús minkét oldalát szép aranybarnára. Közben frissen örült borssal fűszerezzük, majd ha elkészült, tegyük félre.
  4. A serpenyőbe tegyünk kevés vajat, és dinszteljük meg kicsit a vöröshagymát, fokhagymát, majd mehet bele a gomba, amit nagy lángon pirítsunk, amíg levet nem enged. Ekkor öntsük fel fehérborral, fűszerezzük kakukkfűvel, és tegyük vissza a csirkecombokat is a szaftba.
  5. Fedjük le, és közepes lángon főzzük kb. 45 percig, amíg megpuhul a hús. Félidőben forgassuk meg a combokat.
  6. Vegyük ki a húsokat, a mártáshoz adjuk hozzá a tejszínt/tejfölt, és forraljuk, amíg tetszés szerinti sűrűségű mártást nem kapunk.
  7. Forgassuk össze a hússal, és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 278
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 17600
  • Feltöltés dátuma: 2016. december 10.

Ajánló

Köretnek kuszkuszt készítettem mellé (újhagymával, petrezselyemmel), de kínálhatjuk rizzsel, krumplipürével, krokettel, tésztával, salátával, vagy akár ropogós bagettel is el tudom képzelni, mert nagyszerűen lehet tunkolni a szaftot. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem a szaftos, szószos húsokat, főleg ilyen hideg időben. :) A csirkecomb szerintem sokkal finomabb és szaftosabb, mint a csirkemell, és így elkészítve is nagyszerű, nem csak sütve.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek