Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás-fehérboros csirkecomb

Gombás-fehérboros csirkecomb
Gombás-fehérboros csirkecomb
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a szaftos, szószos húsokat, főleg ilyen hideg időben. :) A csirkecomb szerintem sokkal finomabb és szaftosabb, mint a csirkemell, és így elkészítve is nagyszerű, nem csak sütve.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Köretnek kuszkuszt készítettem mellé (újhagymával, petrezselyemmel), de kínálhatjuk rizzsel, krumplipürével, krokettel, tésztával, salátával, vagy akár ropogós bagettel is el tudom képzelni, mert nagyszerűen lehet tunkolni a szaftot. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombokat, ha egész combokat vettünk, vágjuk félbe, sózzuk be, szedjük le a bőrét, ha nem szeretjük, majd tegyük félre, amíg előkészítjük a többi hozzávalót. Én csirke felsőcombból készítettem.
  2. Tisztítsuk meg és szeleteljük fel a gombát, a hagymát pedig aprítsuk fel.
  3. Serpenyőben kevés olajon, nagy lángon pirítsuk meg a hús minkét oldalát szép aranybarnára. Közben frissen örült borssal fűszerezzük, majd ha elkészült, tegyük félre.
  4. A serpenyőbe tegyünk kevés vajat, és dinszteljük meg kicsit a vöröshagymát, fokhagymát, majd mehet bele a gomba, amit nagy lángon pirítsunk, amíg levet nem enged. Ekkor öntsük fel fehérborral, fűszerezzük kakukkfűvel, és tegyük vissza a csirkecombokat is a szaftba.
  5. Fedjük le, és közepes lángon főzzük kb. 45 percig, amíg megpuhul a hús. Félidőben forgassuk meg a combokat.
  6. Vegyük ki a húsokat, a mártáshoz adjuk hozzá a tejszínt/tejfölt, és forraljuk, amíg tetszés szerinti sűrűségű mártást nem kapunk.
  7. Forgassuk össze a hússal, és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 067
elküldve: 6
receptkönyvben: 159
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: 2

szakács

Audrey

Mióta szakács: 2013.10.02.
71 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fehérboros csirkecomb, gombás csirkecomb, fehérboros-gombás csirkecomb, fehérboros csirke, gombás csirke, boros csirke

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

512
csirkecomb 4 db
gomba 400 g
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 2 gerezd
olívaolaj 1 ek
vaj 1 ek
kakukkfű 2 szál
fehérbor 4 dl
főzőtejszín 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor