r
Nosalty Logó

Glutén- és cukormentes duplán sárgarépás szelet

Nagy Szandra
Glutén- és cukormentes duplán sárgarépás szelet
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

186
Kalória
6.4g
Fehérje
11.2g
Szénhidrát
13.2g
Zsír
76.4g
Víz
109.3g
Koleszterin
1.7g
Élelmi rost
4.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 186 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1846 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 125 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    76.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    385 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    1241 micro
  • β-karotin
    2973 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 186 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.7 g

Zsír

  • Összesen
    132.1 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1093 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2273.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    479 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    871 mg
  • Nátrium
    624 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    111.6 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    763.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3850 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    221 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    283 micro
  • Kolin:
    760 mg
  • Retinol - A vitamin:
    852 micro
  • α-karotin
    12411 micro
  • β-karotin
    29733 micro
  • β-crypt
    110 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    1876 micro
Összesen 1846 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    51.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    843 micro
  • β-karotin
    2019 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 125 kcal

Elkészítés

  1. Az alaphoz a sárgarépát apró lyukú reszelőn lereszeljük, az almát a nagylyukún.
  2. A száraz hozzávalókat elkeverjük, összekeverjük a répával és az almával.
  3. A tojásfehérjét a joghurttal és a túróval összeturmixoljuk, a többi hozzávalóhoz keverjük. A folyékony édesítővel ízlés szerint édesítjük.
  4. A tésztát 175 fokon kb. 30 perc alatt sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.
  5. A krémhez répapudingot főzünk: A sárgarépa- és narancslevet kikeverjük a tojások sárgájával és az édesítővel. Ízlés szerint vaníliával, esetleg fahéjjal fűszerezhetjük. Alacsony lángon besűrítjük.
  6. A pudingot szobahőmérsékletűre hűtjük. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, majd 30 mp alatt a mikróban felmelegítjük. Elvegyítjük a kihűlt pudinggal, majd a habbá vert tejszínnel elkeverjük.
  7. Összeállítjuk a süteményt: a piskótát, ha gondoljuk meglocsoljuk narancslével, de enélkül is szaftos a tészta, viszont kellemes narancsos ízt ad neki. A tésztát a durvára vágott dió felével megszórjuk, erre jöhet a krém, díszítésnek a maradék dió.
  8. Hűtőben megdermesztjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x20

Egy kicsit könnyedebb répatorta az ünnepekre. Nincs benne olaj, viszont ennek ellenére nagyon szaftos és puha. A krémet is répából készítettem, ez lehet házilag készített vagy bolti répaléből.

Nosalty stories

További receptek

Tejbegrízgombóc

A legegyszerűbb és leggyorsabb gombócok bizony tejbegrízből készülnek: a sűrű masszából gurított labdacsok morzsában, mákban, dióban is megfürödhetnek, tálalásukhoz pedig sodót, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek