Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egészséges szilvás sütemény

Egészséges szilvás sütemény
Egészséges szilvás sütemény
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egészséges édességet akartam készíteni. Egy korábbi liszttel, olajjal, tejszínnel készített sütit alakítottam át.

hozzávalók / 6 adag

tészta elkészítése

gyümölcs

öntet

Szólj hozzá!

elkészítés

tészta elkészítése

  1. Az összevalókat egy keverőtálban egyneművé varázsoljuk.
  2. Enyhén vajazott jénaiba öntjük.
  3. A felezett, legyező alakban felvágott szilvával beborítjuk a süti tetejét, fahéjjal finoman megszórjuk a tetejét.
  4. Előmelegítés NÉLKÜLI sütőbe helyezzük, és légkeveréssel 160 C fokon 20 percig sütjük.

öntet elkészítése

  1. 100 ml joghurtot, 1 tojással 25 g zabkorpával és 1 evőkanál xilittel összekeverünk, és ráöntjük.

sütés

  1. Visszatesszük a sütőbe, és 10-15 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 023
elküldve: 1
receptkönyvben: 50
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

esztermoni

Mióta szakács: 2015.08.04.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
receptverseny: Nagy nyárzáró receptverseny, Nosalty receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

szilvás reform süti, cukormentes szilvás, szilvás süti joghurtos öntettel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

.Tigris
.Tigris Sun, 2015-08-30 12:40

Szia esztermoni!
A képen a szilvák között őszibarack van?

259
zabkorpa 100 g
búzakorpa 25 g
xilit 75 g
vaníliaaroma 5 csepp
sovány túró 100 g
joghurt 100 ml
napraforgó olaj 50 ml
szilva 600 g
fahéj 0 ízlés szerint
joghurt 100 ml
tojás 1 db
zabkorpa 25 g
xilit 1 ek