r
Nosalty Logó

Gazdag és ropogós falafelsaláta

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Lakos Benedek
Gazdag és ropogós falafelsaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 605 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 3025 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 133 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    21.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1301 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    457 mg
  • Nátrium
    431 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    321.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    256 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    2122 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    1029 micro
  • Lut-zea
    1443 micro
Összesen 605 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    109.5 g

Zsír

  • Összesen
    126.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6505 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    1169 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    798 mg
  • Foszfor
    2287 mg
  • Nátrium
    2154 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    403.5 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    98 mg

VÍZ

  • Összesen
    1607.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    962 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    149 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1282 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    947 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    255 micro
  • β-karotin
    10610 micro
  • β-crypt
    163 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    7216 micro
Összesen 3025 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    464 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    225 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Elkészítés

A salátához

  1. A csicseriborsót leszűrjük, átöblítjük, majd egy késes aprítóba tesszük a zöldfűszerekkel, ahol rövid fordulatokkal durvára daráljuk az egészet. Egy tepsire tesszük, meglocsoljuk az olajjal és megszórjuk a fűszerekkel. Alaposan átmasszírozzuk és elegyengetjük egy vékony rétegben.
  2. A tepsit 200 fokos, előmelegített sütőbe toljuk, ahol nagyjából 15 percig sütjük a csicserit, míg az egész ropogós és aranybarna nem lesz. Félidőnél érdemes átkeverni egy lapáttal az egyenletes sülés érdekében.
  3. Közben sós vízben puhára főzzük a bulgurt, majd leszűrjük és félretesszük. A zöldségeket megmossuk, az uborkát felkockázzuk, a paradicsomokat felezzük, majd mindkettőt vegyítjük a salátakeverékkel.

Az öntethez

  1. Az öntet hozzávalóit egy tálban elkeverjük, majd addig hígítjuk vízzel, míg folyós állagú dresszinget nem kapunk.
  2. A tálaláshoz előveszünk egy nagyobb tálat vagy mély tálcát. A szélére halmozzuk a kevert salátát, a közepére a bulgurt. Ebben mélyedést hozunk létre, amibe beleszedjük a ropogós csicseriborsót. Csíkokban leöntjük a dresszinggel, majd savanyított lilahagymával (esetleg más savanyúsággal) is megszórjuk. Citromgerezdekkel, pitával kínáljuk, önmagában is kiadós fogás.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 1454
  • Feltöltés dátuma: 2023. október 13.

Receptkategóriák

Gazdag és ropogós falafelsaláta
Lakos Benedek 264 recept

Imádjuk a falafel ropogós-fűszeres golyóit, mondjuk a vele járó szagos és macerás olajban sütés már kevésbé kellemes... Erre a problémára jelentkezik tökéletes megoldásként az alábbi saláta, ami minden olyan ízt és textúrát hoz, amit egy gazdag falafeles pita vagy dürüm belsejében is megtalálnánk. Mindezt 30 perc alatt.

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek