r
Nosalty Logó

Rukkolás-paradicsomos-csicseriborsó-saláta

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Glaser
Rukkolás-paradicsomos-csicseriborsó-saláta
adag
Előkészítés
perc
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 391 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 783 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    983.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    506 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    326.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    106 micro
  • β-karotin
    855 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1025 micro
Összesen 391 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.5 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1966.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    307 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    452 mg
  • Nátrium
    1012 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    653.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    109 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    290 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    213 micro
  • β-karotin
    1710 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    2051 micro
Összesen 783 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    205 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    616 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 94 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csicseriborsót egy szűrűbe öntjük, hideg vízzel leöblítjük, és hagyjuk szűrődni.
  2. A paradicsomot kockákra, az uborkát először négybe, majd szeletekre, a hagymát apróra vágjuk. A rukkolát megmossuk, salátacentrifugában megpörgetjük.
  3. A csicseriborsót, paradicsomot, uborkát, hagymát és rukkolát egy edénybe tesszük.
  4. A citromlevet sóval, borssal ízesítjük, majd hozzákeverjük az olajat. A dresszinget a salátára öntjük, jól elkeverjük, és tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 283
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 16039
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 13.

Receptkategóriák

Egy finom saláta, amelyet köretként, friss pitával, vagy mint nálam, sajtos-joghurtos serpenyős lepénnyel önálló ételként is tálalhatunk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 konyhai eszköz, melyet évente kell cserélned

A konyhai eszközöket nemcsak akkor kell cserélni, ha már ténylegesen elhasználódtak. Mivel rengeteg baktérium kerülhet rájuk, már az alapos tisztítás sem mindig segít rajtuk, ezért érdemes őket évente cserélni, mert az egészséged bánhatja. Mutatjuk, melyek ezek az eszközök!