r
Nosalty Logó

Majonézes csicseriborsó saláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Majonézes csicseriborsó saláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 995 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 995 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 215 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1535.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    341 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    554 mg
  • Nátrium
    427 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.1 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    190.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    133 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1151 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    421 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    651 micro
Összesen 995 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1535.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    341 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    554 mg
  • Nátrium
    427 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.1 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    190.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    133 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1151 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    421 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    651 micro
Összesen 995 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    41 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 215 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csicseriborsót vízbe áztatjuk egy éjszakára, az áztató vizet leöntjük, majd megfőzzük.
  2. A folyékony hozzávalókat elkeverjük, az újhagymát karikákra vágjuk, a fokhagymát lereszeljük, vagy áttörjük. Belekeverjük az öntetbe.
  3. A petrezselyemzöldet apróra tépkedjük, azt is hozzáadjuk, és mehet bele a főtt csicseriborsó is.
  • Receptkönyvben: 272
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 40936
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 28.

Ajánló

Én pirítóssal fogyasztottam, még 2 adag maradt a főtt csicseriből, így azt is hasonlóképpen készítettem el, csak különféle paprikákat adtam hozzá. Sültek mellé is kíváló és laktató köret!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eredetileg valami főételt terveztem belőle, aztán másként alakult, de nem bántam. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készíts gyógyító, 24 órás erőlevest, hogy minden cseppje aranyat...

Az erőleves, vagy más nevén csontleves, egy igazi szuperétel, amely évszázadok óta az egészségtudatos konyhák egyik alapköve. Nemcsak ízgazdag és tartalmas, hanem tele van értékes tápanyagokkal, amelyek támogatják az immunrendszert, az ízületeket és az emésztést. De mi a titka a tökéletes csontlevesnek? Hogyan érhetjük el azt a gazdag, kocsonyás állagot és mély ízvilágot? Nézzük a legfontosabb tudnivalókat és főzési trükköket!

Hering András

„Most, ha valaki séf akar lenni, híres akar lenni. Bennem...

Tavaly év végén Madrid, London és Doha után Budapesten is megnyitotta BiBo nevű éttermét Dani García, a három Michelin-csillaggal kitüntetett spanyol sztárséf. A Dorothea Hotel Budapestnek is otthont adó épületegyüttes tetején található rooftopbár és étterem étlapján García igyekezett a spanyol tradíciókat a magyar stílussal ötvözni, hogy a hazai és nemzetközi vendégek egyaránt új ízélményeket fedezhessenek fel a tolmácsolásában. Olvassátok Dani Garcíával készült friss interjúnkat!

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...