r
Nosalty Logó

Garnélasaláta ropogós wontonnal Marton Adritól

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Nosalty
Garnélasaláta ropogós wontonnal Marton Adritól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Dresszing

Salátához

Plusz feltét

Összesen 852 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Dresszing

Salátához

Plusz feltét

Összesen 3410 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Dresszing

Salátához

Plusz feltét

Összesen 153 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20.4 g

Zsír

  • Összesen
    65.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1552.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    868 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    272.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    772 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    290 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    314 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    7186 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3536 micro
Összesen 852 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    81.6 g

Zsír

  • Összesen
    261.2 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    128 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    76 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6211.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    713 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    615 mg
  • Foszfor
    1296 mg
  • Nátrium
    3473 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    229.2 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    1088.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3089 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    71 mg
  • C vitamin:
    191 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1159 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1256 micro
  • Kolin:
    277 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    28745 micro
  • β-crypt
    122 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14145 micro
Összesen 3410 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1283 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    631 micro
Összesen 153 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Dresszing

Salátához

Plusz feltét

Elkészítés

Dresszing

  1. A dresszinghez minden elemet az aprítóba dobunk, és krémesre aprítunk, hogy egy selymes öntetet kapjunk. Nekem most elég volt fél deci víz, de mehet több, ha úgy érzitek, hogy túl sűrű még a dresszing.
  2. A felforrósított (nagyjából: 190 fok) napraforgó olajban süssük ki a vékony csíkokra vágott wontonokat. 20-30 mp alatt aranybarnára sülnek. Vegyük ki őket óvatosan az olajból, és papírtörlőre helyezve, várjuk meg, míg az összes felesleges olaj lecsöpög róluk.
  3. A garnélarákot, ha szükséges, megtisztítjuk, majd felforrósított serpenyőben kis olívaolajon, chilivel és fokhagymával pár perc alatt készre pirítjuk.
  4. A római salátát leveleire szedjük, átöblítjük vízzel, és leitatjuk róla a nedvességet papírtörlővel. A leveleket hegyüktől szárukig, azaz fentről lefelé csíkokra vágjuk, vagy összetépkedjük. Hasonlóan járunk el a vízispenót leveleivel is.
  5. Egy-egy serpenyőben megpirítjuk a mogyorót és a szezámmagot is.
  6. Egy nagyobb tálban összekeverjük a salátaleveleket a pirított magokkal és a karikára vágott újhagymával és a korianderlevelekkel. Hozzáadjuk a garnélarákot és a dresszinget. Óvatosan összekeverjük. Legvégén a pirított wontont tesszük rá, igyekezve, hogy a csíkok ne törjenek szét.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 906
  • Feltöltés dátuma: 2019. augusztus 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Denise Vivaldo-nál töltött gyakorlatom során volt olyan hét, amikor csak az Oscar-menüket készítettük és teszteltük. Már akkor mondta Séf Denise, hogy a sztárok minden évben újra és újra azt kérik, hogy ez a saláta szerepeljen a menün. Laktató, hiszen van benne fehérje-szénhidrát és persze sok-sok zöldség. Nem ragad, nem folyik, egy kis dobozban elfér, és egyetlen pálcikával könnyen elfogyasztható…Onnantól kezdve szinte minden másnap felváltva készítettük el az iskolában mi is, mert ez a tipikus "viszem és eszem"-étel.

Hozzávalók

Dresszing

Salátához

Plusz feltét

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...