Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Garnélasaláta ropogós wontonnal Marton Adritól

Garnélasaláta ropogós wontonnal Marton Adritól
Garnélasaláta ropogós wontonnal Marton Adritól
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Denise Vivaldo-nál töltött gyakorlatom során volt olyan hét, amikor csak az Oscar-menüket készítettük és teszteltük. Már akkor mondta Séf Denise, hogy a sztárok minden évben újra és újra azt kérik, hogy ez a saláta szerepeljen a menün. Laktató, hiszen van benne fehérje-szénhidrát és persze sok-sok zöldség. Nem ragad, nem folyik, egy kis dobozban elfér, és egyetlen pálcikával könnyen elfogyasztható…Onnantól kezdve szinte minden másnap felváltva készítettük el az iskolában mi is, mert ez a tipikus "viszem és eszem"-étel.

hozzávalók / 4 adag

Dresszing

Salátához

Plusz feltét

Sütőzsiradék

Plusz feltét
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A dresszinghez minden elemet az aprítóba dobunk, és krémesre aprítunk, hogy egy selymes öntetet kapjunk. Nekem most elég volt fél deci víz, de mehet több, ha úgy érzitek, hogy túl sűrű még a dresszing.
  2. A felforrósított (nagyjából: 190 fok) napraforgó olajban süssük ki a vékony csíkokra vágott wontonokat. 20-30 mp alatt aranybarnára sülnek. Vegyük ki őket óvatosan az olajból, és papírtörlőre helyezve, várjuk meg, míg az összes felesleges olaj lecsöpög róluk.
  3. A garnélarákot, ha szükséges, megtisztítjuk, majd felforrósított serpenyőben kis olívaolajon, chilivel és fokhagymával pár perc alatt készre pirítjuk.
  4. A római salátát leveleire szedjük, átöblítjük vízzel, és leitatjuk róla a nedvességet papírtörlővel. A leveleket hegyüktől szárukig, azaz fentről lefelé csíkokra vágjuk, vagy összetépkedjük. Hasonlóan járunk el a vízispenót leveleivel is.
  5. Egy-egy serpenyőben megpirítjuk a mogyorót és a szezámmagot is.
  6. Egy nagyobb tálban összekeverjük a salátaleveleket a pirított magokkal és a karikára vágott újhagymával és a korianderlevelekkel. Hozzáadjuk a garnélarákot és a dresszinget. Óvatosan összekeverjük. Legvégén a pirított wontont tesszük rá, igyekezve, hogy a csíkok ne törjenek szét.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 706
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1191 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
alkalom: karácsonyi receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

ráksaláta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

846
mogyoróvaj 150 g
szójaszósz 3 ek
szezámolaj 2 ek
rizsecet 1 ek
mogyoróolaj 1 ek
méz 4 ek
chiliszósz 1 teáskanál
fokhagyma 1 gerezd
gyömbér 2 cm
víz 0.5 dl
római saláta 1 közepes db
vízispenót 20 szál
koriander 2 csokor
garnéla 10 dkg
olívaolaj 2 ek
fokhagyma 1 gerezd
chili 0 ízlés szerint
kínai tészta 10 dkg
földimogyoró 10 g
szezámmag 2 teáskanál
újhagyma 4 közepes db