r
Nosalty Logó

Garnélás rizs perzsa módra (Meygoo Polo)

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Rebeka's Home
Garnélás rizs perzsa módra (Meygoo Polo)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 519 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2082 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 169 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    902.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    338 mg
  • Nátrium
    383 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    176.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    635 micro
  • β-karotin
    1757 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    3452 micro
  • Lut-zea
    1141 micro
Összesen 519 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74 g

Zsír

  • Összesen
    39.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3610 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    1352 mg
  • Nátrium
    1534 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    357.1 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    704.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    832 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1029 micro
  • Kolin:
    315 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    2541 micro
  • β-karotin
    7028 micro
  • β-crypt
    161 micro
  • Likopin
    13807 micro
  • Lut-zea
    4563 micro
Összesen 2082 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    207 micro
  • β-karotin
    572 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    1123 micro
  • Lut-zea
    371 micro
Összesen 169 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 2 evőkanál olajon pirítsuk meg a hagymát 3 percig, majd adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és pirítsuk további 2 percig.
  2. Adjuk a serpenyőhöz a garnélákat, és pirítsuk minkét oldalát 2-2 percig, míg szép rózsaszín nem lesz.
  3. Ezt követően adjuk hozzá a fűszereket és a sűrített paradicsomot, jól keverjük el és pirítsuk kb. 2 percig, hogy elmélyítsük az ízt. Nem kell túl sokáig pirítani, hisz a paradicsom könnyen megég. Ennek elkerülésére adjuk hozzá 2 perc elteltével a sáfrányos koncentrátumot és keverjük el. Ezután adjuk hozzá a sárgarépát, a borsót a kukoricát és 2,4 dl forrásban lévő vizet. Forraljuk fel magas lángon, majd vegyük kicsire és hagyjuk 20 percig párolódni.
  4. Eközben elkészítjük félkészre a basmati rizst. Forraljunk vizet sóval és 1 csepp olajjal. Mindenképpen mossuk meg a rizst 3-4 l vízben, mielőtt a forrásban lévő vízhez adnánk. 7-8 percig forraljuk a rizst, majd szűrjük le és hideg vízzel öblítsük le. A forralási idő függ a rizs minőségétől. Figyeljünk arra, hogy belseje még kemény legyen, a külseje pedig puhább, amikor leszűrjük.
  5. Ha ezekkel megvagyunk, vegyünk elő egy tapadásmentes lábast és adjunk hozzá 2 ek olívaolajat. Elkezdhetjük rétegezni az alapanyagokat. Az edény aljára tegyük a krumpliszeleteket. Nagyon finom sült krumpli lesz az eredmény, ha mindent jól csinálunk! Ezután, egy kanál a szószból és kicsit rázzuk meg az edényt, hogy mindenhová jussok egy kicsi szósz. Ezt követően egy réteg rizst, majd a garnélás szószt tegyük az edénybe. A rizses rétegeket sózzuk meg ízlés szerint. Ha már minden az edényben van, egy fakanállal lapítsuk le. Majd menjünk körbe a fakanállal az edény szélén, hogy legyen egy kis hely a rizs és az edény fala között. Továbbá, néhány lyukat fúrjunk a közepébe is, könnyebb párolódás érdekében.
  6. Ezután kezdjük el főzni magas lángon, amíg nem látjuk, hogy a szószból a folyadék forrni kezd. Majd vegyük kicsi lángra és egy konyharuhával betekert fedővel fedjük le, majd pároljuk 45 percig.
  7. 45 perc után egy vizes textillel érintsük meg. Ha halljuk a sistergést, kész van az ebédünk! Jó munkát és jó étvágyat!
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 301
  • Feltöltés dátuma: 2022. január 24.

Ajánló

Tálalásnál tegyünk az asztalra sima joghurtot, lila hagymát, akár friss zöldfűszereket is (bazsalikom, petrezselyem menta vagy koriander) és/vagy friss salátát. Ajánlom, a recepthez megnézni a hozzá tartozó videót is! https://youtu.be/h3yU_z3JZlc A krumplit felkarikázva tesszük bele, de kihagyható. Aki a ropogós rizst nem szereti, vagy érzékeny a foga, semmiképp ne hagyja el a krumplit.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Garnélás rizs perzsa módra (Meygoo Polo)
Rebeka's Home 23 recept

Teljes videót a linken keresztül megtaláljátok a recepthez! https://youtu.be/h3yU_z3JZlc Mi nagyon szeretjük ezt az ételt, mert végre egy recept, ami nem tejszínnel készül!

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek