Rizses - zöldbabos rakott hús
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
tekovacs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
601
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
2408
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
220
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.7 g
Zsír
-
Összesen 37.3 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1257.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 392 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 407 mg
-
Nátrium 361 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 159.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 240 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 64 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 123 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 214 micro
-
α-karotin 46 micro
-
β-karotin 287 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 424 micro
Összesen
601
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 118.9 g
Zsír
-
Összesen 149.3 g
-
Telített zsírsav 68 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 541 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5030.9 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 138 mg
-
Kálcium 1570 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 217 mg
-
Foszfor 1629 mg
-
Nátrium 1445 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 143.9 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 638.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 961 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 255 micro
-
K vitamin: 129 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 492 micro
-
Kolin: 285 mg
-
Retinol - A vitamin: 856 micro
-
α-karotin 182 micro
-
β-karotin 1150 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1694 micro
Összesen
2408
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.8 g
Zsír
-
Összesen 13.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 458.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 143 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 148 mg
-
Nátrium 132 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 88 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 105 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 154 micro
Összesen
220
kcal
Hozzávalók
-
30 dkg sertéslapocka
-
15 dkg rizs
-
1.2 dl tejföl
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
20 dkg sajt
Elkészítés
- A kanálnyi, apró kockára vágott bacont megpirítjuk kevés olajon, hozzáadjuk a darált húst, előpároljuk.
- A tepsit/sütőtálat kikenjük margarinnal. Először a rizst (nyersen) a tál alján elosztjuk, erre jön a darált hús. Kicsi borsot és sót szórunk rá. Végül a zöldbab (fagyosan) következik.
- A készen kapható fűszeralapot 0,5 l hideg vízben elkeverjük, és az egészre öntjük.
- A tejfölben elkeverünk egy mokkáskanálnyi pirospaprikát, és ezzel bevonjuk a zöldbabot.
- A tetejére sajtot reszelünk, majd alufóliával lefedve 50 percet sütjük.
- 50 perc után fólia nélkül pirítjuk kb. 10 percet.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 19x26
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 77
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 8911
- Feltöltés dátuma: 2011. december 06.
Ajánló
A zöldbab helyett más friss, vagy fagyasztott zöldséggel is készíthetjük pl. karfiol, felkarikázott répa és zöldség, kelkáposzta stb.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
tekovacs
91 recept
A készen kapható fűszeralappal dolgozva garantált az isteni finom íz. Viszont ha nincs kéznél a kész tasakos fűszer, akkor a húst fűszerezzük pároláskor (hagyma, só, bors, paprika, kömény... ki mit szeret) és a fél liter vízben oldjunk fel egy füstöltlé kockát.