r
Nosalty Logó

Rizses - zöldbabos rakott hús

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
tekovacs
Rizses - zöldbabos rakott hús
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 601 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2408 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 220 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.7 g

Zsír

  • Összesen
    37.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1257.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    392 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    407 mg
  • Nátrium
    361 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    159.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    287 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    424 micro
Összesen 601 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.9 g

Zsír

  • Összesen
    149.3 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    541 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5030.9 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    1570 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    1629 mg
  • Nátrium
    1445 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    638.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    961 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    255 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    492 micro
  • Kolin:
    285 mg
  • Retinol - A vitamin:
    856 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    1150 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1694 micro
Összesen 2408 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    458.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 220 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kanálnyi, apró kockára vágott bacont megpirítjuk kevés olajon, hozzáadjuk a darált húst, előpároljuk.
  2. A tepsit/sütőtálat kikenjük margarinnal. Először a rizst (nyersen) a tál alján elosztjuk, erre jön a darált hús. Kicsi borsot és sót szórunk rá. Végül a zöldbab (fagyosan) következik.
  3. A készen kapható fűszeralapot 0,5 l hideg vízben elkeverjük, és az egészre öntjük.
  4. A tejfölben elkeverünk egy mokkáskanálnyi pirospaprikát, és ezzel bevonjuk a zöldbabot.
  5. A tetejére sajtot reszelünk, majd alufóliával lefedve 50 percet sütjük.
  6. 50 perc után fólia nélkül pirítjuk kb. 10 percet.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 19x26
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8887
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 06.

Ajánló

A zöldbab helyett más friss, vagy fagyasztott zöldséggel is készíthetjük pl. karfiol, felkarikázott répa és zöldség, kelkáposzta stb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rizses - zöldbabos rakott hús
tekovacs 91 recept

A készen kapható fűszeralappal dolgozva garantált az isteni finom íz. Viszont ha nincs kéznél a kész tasakos fűszer, akkor a húst fűszerezzük pároláskor (hagyma, só, bors, paprika, kömény... ki mit szeret) és a fél liter vízben oldjunk fel egy füstöltlé kockát.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek