Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséges rakott csirkemell

Zöldséges rakott csirkemell
Zöldséges rakott csirkemell
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami könnyű főételre vágytam. Ezt a receptet egy régi receptkártyán olvastam, és gondoltam, kipróbálom. Háááát, nem bántam meg! Nagyon-nagyon finom! Ja, és a zöldségek bátran variálhatóak! És ami a legjobb benne, hogy mivel adott a hús és a zöldség, nem kell hozzá köret :), 2 in 1.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet befűszerezzük a fokhagymával, sóval, borssal és oregánóval (én most tettem hozzá egy kis metélőhagymát is, de elhagyható).
  2. A babot megmossuk, megtisztítjuk, és hosszában keskeny csíkokra vágjuk. Vizet forralunk, és kb 10-15 perc alatt majdnem puhára főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, és jól lecsöpögtetjük.
  3. Amíg a bab fő, addig megpucoljuk a gombát és a hagymát. A gombát félbe, majd negyedbe vágjuk, a hagymát félbe, majd keresztben szeletekre vágjuk. Mindkettőt félretesszük.
  4. A húst 1 ek olajon 10 perc alatt körös-körül megsütjük. Ezután hűlni hagyjuk, majd keskeny csíkokra szeleteljük.
  5. A vajban 2 ek lisztet aranysárgára sütünk, majd a levessel és a főzőtejszínnel - folyamatos kevergetés mellett - felöntjük. Habverővel kevergetve, kis lángon 15 percig főzzük, sóval és borssal fűszerezzük. Végül a sajtot is belekeverjük.
  6. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A hagymát a maradék lisztben megforgatjuk, majd a maradék olajban ropogósra sütjük (de ne teljesen készre, mert a sütőben még pirul egy kicsit!)
  7. Egy tűzálló tálat kivajazunk. A babot, a gombát és a húst beleterítjük, és összekeverjük. A mártással leöntjük, és a sült hagymával megszórjuk. A forró sütőbe tolva, 150 fokon 15 percig sütjük.

  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 762
elküldve: 2
receptkönyvben: 101
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Krityó

Mióta szakács: 2010.02.24.
29 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldbabos-gombás rakott csirke, zöldséges-sajtos csirke

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

573
zöldbab 50 dkg
csiperkegomba 25 dkg
vaj 5 dkg
finomliszt 5 evőkanál
alaplé 2.5 dl
főzőtejszín 2 dl
sajt 5 dkg
füstölt sajt 5 dkg
napraforgó olaj 3 ek
csirkemell filé 50 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint