r
Nosalty Logó

Zöldséges rakott csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Krityó
Zöldséges rakott csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 581 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2327 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.9 g

Zsír

  • Összesen
    32.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1193 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    490 mg
  • Nátrium
    367 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    335.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    452 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    709 micro
Összesen 581 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    167.5 g

Zsír

  • Összesen
    130.5 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    604 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4772.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    805 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    339 mg
  • Foszfor
    1960 mg
  • Nátrium
    1467 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.3 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1341.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    893 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    199 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    299 micro
  • Kolin:
    593 mg
  • Retinol - A vitamin:
    727 micro
  • α-karotin
    304 micro
  • β-karotin
    1807 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2837 micro
Összesen 2327 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet befűszerezzük a fokhagymával, sóval, borssal és oregánóval (én most tettem hozzá egy kis metélőhagymát is, de elhagyható).
  2. A babot megmossuk, megtisztítjuk, és hosszában keskeny csíkokra vágjuk. Vizet forralunk, és kb 10-15 perc alatt majdnem puhára főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, és jól lecsöpögtetjük.
  3. Amíg a bab fő, addig megpucoljuk a gombát és a hagymát. A gombát félbe, majd negyedbe vágjuk, a hagymát félbe, majd keresztben szeletekre vágjuk. Mindkettőt félretesszük.
  4. A húst 1 ek olajon 10 perc alatt körös-körül megsütjük. Ezután hűlni hagyjuk, majd keskeny csíkokra szeleteljük.
  5. A vajban 2 ek lisztet aranysárgára sütünk, majd a levessel és a főzőtejszínnel - folyamatos kevergetés mellett - felöntjük. Habverővel kevergetve, kis lángon 15 percig főzzük, sóval és borssal fűszerezzük. Végül a sajtot is belekeverjük.
  6. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A hagymát a maradék lisztben megforgatjuk, majd a maradék olajban ropogósra sütjük (de ne teljesen készre, mert a sütőben még pirul egy kicsit!)
  7. Egy tűzálló tálat kivajazunk. A babot, a gombát és a húst beleterítjük, és összekeverjük. A mártással leöntjük, és a sült hagymával megszórjuk. A forró sütőbe tolva, 150 fokon 15 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9141
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Krityó 31 recept

Valami könnyű főételre vágytam. Ezt a receptet egy régi receptkártyán olvastam, és gondoltam, kipróbálom. Háááát, nem bántam meg! Nagyon-nagyon finom! Ja, és a zöldségek bátran variálhatóak! És ami a legjobb benne, hogy mivel adott a hús és a zöldség, nem kell hozzá köret :), 2 in 1.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?