Nosalty Logó

Diós-pórés csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Diós-pórés csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 546 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1638 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 175 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.3 g

Zsír

  • Összesen
    39.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    630.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    396 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    302 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    558 micro
Összesen 546 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.9 g

Zsír

  • Összesen
    119.7 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    681 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1892.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    1189 mg
  • Nátrium
    265 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    445.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    432 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    905 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1674 micro
Összesen 1638 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 175 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, majd besózzuk.
  2. A pórét felaprítjuk, összekeverjük az aprított dióval és a créme fraiche-vel.
  3. A sütőtálat (én jénaiban szoktam) kikenjük vajjal, majd belefektetünk egy réteg húst, megkenjük a masszával, majd újra hús és így tovább. A tetejére a masszából kerüljön.
  4. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 30 percig sütjük. Akkor lesz jó, ha már levet engedett és szép barnára sült.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2060
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 13.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ausztriai ismerősömnél ettem ilyet először. Valami fenséges. Akárhányszor készítek, pillanatok alatt elfogy. :) Jól illik hozzá a rizs, tarhonya, én kuszkusszal szeretem legjobban.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szervusz, "Csiganyuci"! Úgy vélem, sosem kés? köszönetet mondani: Húsvét táján készítettem el e finom ételt. Nagy sikere volt! Egyszer? és ízletes. Köszönöm! Üdvözlettel, "Ditchen"

Törölt felhasználó

Kedves "Ditchen"! Nagyon kedves vagy. Jól estek a szavaid! Örülök, hogy sikered volt! :-)

Geroklemi

Kedves Csiganyuci! Nem tudom, mi az a crème fraîche. Csinálni kell vagy venni? Légy szíves írd meg, ne haljak már meg ennek tudása nélkül! :-) Ráadásul ki szeretném próbálni ezt a receptet! El?re is köszi!

Veres Ibi

Ezt találtam: "A creme fraiche (szó szerinti fordításban "friss tejszín") a francia konyha gyakran használt alapanyagaként terjedt el. Íze kissé savanykás, de lágy, és van benne egy nem tolakodó édeskésség is - akik a mi nagyipari tejföljeinkhez szoktak, azok ezt talán nem tudják hova tenni. A creme fraiche-re érdemes egy nagy gy?jt?kategóriaként tekinteni, amibe minden savanyított tejszín belefér, kezdve az enyhébb íz? változatoktól kezdve (creme fraiche, crema mexicana) egészen a markánsabban savanyúakig (mint a mi tejfölünk vagy az orosz szmetana, amelynek neve egyszer?en tejfölt jelent). Arra beszerzéskor figyeljünk oda, hogy francia nyelvterületen a creme fraiche egyaránt jelentheti a savanyított tejszínt és a sima friss tejszínt is. Itt a tejfölre megkülönböztetésként használják a creme fraiche epaisse vagy fermentée szavakat - ha tehát biztosra akarunk menni, ilyet keressünk." (forrás: Origo) Nyugodtan helyettesítsd tejföllel, tejszínnel, joghurttal... kedved szerint. ;)

libaláb

Hihetetlenül finom ez az étel, ráadásul nagyon gyorsan kész van, ezer köszönet a receptért! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek