Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós-pórés csirkemell

Diós-pórés csirkemell
Diós-pórés csirkemell
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ausztriai ismerősömnél ettem ilyet először. Valami fenséges. Akárhányszor készítek, pillanatok alatt elfogy. :) Jól illik hozzá a rizs, tarhonya, én kuszkusszal szeretem legjobban.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, majd besózzuk.
  2. A pórét felaprítjuk, összekeverjük az aprított dióval és a créme fraiche-vel.
  3. A sütőtálat (én jénaiban szoktam) kikenjük vajjal, majd belefektetünk egy réteg húst, megkenjük a masszával, majd újra hús és így tovább. A tetejére a masszából kerüljön.
  4. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 30 percig sütjük. Akkor lesz jó, ha már levet engedett és szép barnára sült.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 014
elküldve: 3
receptkönyvben: 57
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

csiganyuci

Mióta szakács: 2012.07.29.
65 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

póréhagymás-diós csirkemell, réteges csirkemell dióval és póréval

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

libaláb
libaláb Tue, 2015-11-24 22:50

Hihetetlenül finom ez az étel, ráadásul nagyon gyorsan kész van, ezer köszönet a receptért! :)

Geroklemi
Geroklemi Sat, 2014-03-22 20:18

Kedves Csiganyuci! Nem tudom, mi az a crème fraîche. Csinálni kell vagy venni? Légy szíves írd meg, ne haljak már meg ennek tudása nélkül! :-) Ráadásul ki szeretném próbálni ezt a receptet! Előre is köszi!

Veres Ibi
Veres Ibi Tue, 2015-01-06 13:46

Ezt találtam: "A creme fraiche (szó szerinti fordításban "friss tejszín") a francia konyha gyakran használt alapanyagaként terjedt el. Íze kissé savanykás, de lágy, és van benne egy nem tolakodó édeskésség is - akik a mi nagyipari tejföljeinkhez szoktak, azok ezt talán nem tudják hova tenni. A creme fraiche-re érdemes egy nagy gyűjtőkategóriaként tekinteni, amibe minden savanyított tejszín belefér, kezdve az enyhébb ízű változatoktól kezdve (creme fraiche, crema mexicana) egészen a markánsabban savanyúakig (mint a mi tejfölünk vagy az orosz szmetana, amelynek neve egyszerűen tejfölt jelent). Arra beszerzéskor figyeljünk oda, hogy francia nyelvterületen a creme fraiche egyaránt jelentheti a savanyított tejszínt és a sima friss tejszínt is. Itt a tejfölre megkülönböztetésként használják a creme fraiche epaisse vagy fermentée szavakat - ha tehát biztosra akarunk menni, ilyet keressünk." (forrás: Origo)

Nyugodtan helyettesítsd tejföllel, tejszínnel, joghurttal... kedved szerint. ;)

Ditchen
Ditchen Wed, 2013-05-08 16:36

Szervusz, "Csiganyuci"!

Úgy vélem, sosem késő köszönetet mondani: Húsvét táján készítettem el e finom ételt. Nagy sikere volt! Egyszerű és ízletes. Köszönöm!

Üdvözlettel,

"Ditchen"

536
csirkemell filé 50 dkg
0 ízlés szerint
dió 1 marék
póréhagyma 1 db
crème fraîche 20 dkg
vaj 1 ek