Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres sült padlizsán kuszkusszal

Fűszeres sült padlizsán kuszkusszal
Fűszeres sült padlizsán kuszkusszal
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Yotam Ottolenghi és Sami Tamimi csodálatos Jerusalem című könyvében található ez a recept. Aki teheti, az szerezzen magának egy példányt, mert kiválóan reprezentálja szülővárosuk muszlim, keresztény és zsidó konyhájának változatos egyvelegét és fúzióját! Ez a recept pedig a legjobb dolog, ami idén a padlizsánokkal történhet!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
  2. A zúzott fokhagymát egy kis tálban összekeverjük a római köménnyel, a koriandermaggal, a chilipehellyel és a fűszerpaprikával. Hozzáadjuk a citromhéjat, fél teáskanál sóval ízesítjük és az egészet 100 ml olívaolajjal kikeverjük.
  3. A padlizsánokat félbevágjuk, majd keresztben, jó mélyen beirdaljuk, de ügyeljünk rá, hogy a héját ne vágjuk át!
  4. Az előzőleg elkészített fűszeres páccal bekenjük a padlizsánokat. Nyugodtan kenjük rá mindet, mert beszívja, és nem lesz túl fűszeres a végeredmény!
  5. A padlizsánokat vágott felükkel felfelé egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 40 perc alatt megsütjük őket.
  6. Ezalatt a kuszkuszt egy tálba tesszük és felöntjük 140 ml forró vízzel. Lefedjük, és 20 percig állni hagyjuk.
  7. A datolyát, a koriandert, a mentát, az olajbogyót és az újhagymát apróra vágjuk, majd a mandulával együtt a kész kuszkuszhoz keverjük. Hozzáadjuk a maradék 50 ml olívaolajat és a citromlevet, majd tálalásig félretesszük.
  8. A megsült padlizsánszeletekre kevés kuszkuszt halmozunk, megszórjuk plusz aprított korianderrel, kanalazunk rá a kecsketejes görög joghurtból, meglocsoljuk kevés olívaolajjal és megesszük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 12 401
elküldve: 4
receptkönyvben: 326
elkészítve: 20/20
Facebookon megjelent: 1

szakács

Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
336 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sült padlizsán, fűszeres padlizsán, fűszeres sült padlizsán bulgurral

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nebulae
Nebulae Wed, 2017-03-22 11:18

Ez az egyik legjobb étel amit eddigi életemben padlizsánból ettem, köszönöm a receptet. Kipróbáltam és azóta is rendszeresen készítem.. imádom.

Bubu46
Bubu46 Thu, 2015-09-24 06:43

Hát ez nem éppen " összecsapok valamit vacsira ..." kategória ! Biztos nagyon finom, de ennyi hozzávaló nincs egy átlagos háztartásban - elismerésem annak, aki elkészíti !

635
fokhagyma 2 gerezd
római kömény 2 kávéskanál
koriandermag 2 kávéskanál
chilipehely 1 kávéskanál
fűszerpaprika 1 teáskanál
citromhéj 2 ek
olívaolaj 140 ml
padlizsán 2 db
kuszkusz 150 g
koriander 10 g
menta 10 g
zöld olajbogyó 50 g
mandulapehely 30 g
datolya 5 db
újhagyma 2 közepes db
citromlé 1.5 ek
görög joghurt 150 ml