r
Nosalty Logó

Roppanós sült zöldségek

NS
Roppanós sült zöldségek
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

290
Kalória
16.6g
Fehérje
28.8g
Szénhidrát
13.6g
Zsír
339g
Víz
54.3g
Koleszterin
6g
Élelmi rost
8g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 290 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1162 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 59 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1526.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    452 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    502 mg
  • Nátrium
    479 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    339 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    170 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    289 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1072 micro
Összesen 290 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    66.4 g

Zsír

  • Összesen
    54.2 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6104.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    1808 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    310 mg
  • Foszfor
    2009 mg
  • Nátrium
    1915 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    115.3 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    1355.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    635 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    346 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    681 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    310 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    537 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1157 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4289 micro
Összesen 1162 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    69.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 59 kcal

Elkészítés

  1. A zöldségeket megmossuk, a brokkolit rózsákra szedjük, a retket és szárzellert pedig felaprítjuk (kb. 2-4 cm darabokra).
  2. Feltesszük főni a zöldségeket vízben, majd forrás után még kb. 5-10 percig főzzük. (Ha valaki nem szeretné, hogy roppanjanak, tovább főzheti.) Leszűrjük, és jól(!) lecsepegtetjük - a brokkoli szereti magába szívni a vizet. Közben előmelegítjük a sütőt a megfelelő hőmérsékletre (175-180 fok).
  3. Egy tepsi alján (én üveget szeretek használni) elkenünk egy kis olajat, ráöntjük a zöldségeket, jó alaposan megszórjuk vegetával, meglocsoljuk a joghurttal, majd ráreszeljük a sajtot.
  4. Betesszük a sütőbe, először csak alsó melegítésre, ha a sütő tud ilyet, majd kb. 30 perc után még pár percet felső sütéssel is sütjük, hogy megpiruljon kicsit. (Lefedni nem kell.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Tepsi mérete: 30x20x5

Barátnő látogatására valami különlegeset szerettem volna készíteni olyan hozzávalókból, amiket itthon találtam. Ezt valójában köretnek készítettem, de vegetáriánusoknak vagy zöldségimádóknak akár egytálétel is lehet.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...